Ubisoft kunngjør ManiaPlanet

Brukergenerert innhold i fokus

TrackMania 2 introduserer en ny plattform på PC.

På sin E3-konferanse røpet franske Ubisoft de første detaljene om ManiaPlanet for PC. Dette blir en plattform for brukergenerert innhold, som introduseres med TrackMania 2.

Se ManiaPlanet-traileren.

TrackMania-serien har alltid fokusert på brukerskapt innhold, og det innebygde baneredigeringsverktøyet har gjort det lett for spillere å lage sine egne baner og dele dem med andre. Med ManiaPlanet utvides dette systemet til å gjelde andre sjangre.

Plattformen vil nemlig involvere flere spill, og Ubisoft nevnte skytespillet ShootMania og rollespillet QuestMania. Dette er første gangen vi hører noe om disse to prosjektene siden TrackMania-utvikler Nadeo kunngjorde deres eksistens i februar i fjor.

De tre forskjellige spillene vil bruke samme verktøy for å la brukerne skape egne baner, arenaer og rollespilloppdrag, og disse kan så deles via ManiaPlanet. I tillegg får vi et felles system for flerspillerkamper.

Ubisoft kunne også fortelle at betaversjonen av TrackMania 2 skal lanseres i løpet av årets fjerde kvartal. ShootManias beta kommer i første kvartal 2011, mens QuestMania ikke har fått noen dato enda.

Siste fra forsiden