Brütal Legend straks ute på Steam

Double Fines rockeepos får endelig somlet seg til datamaskinen.

For en tid siden lakk en intern Steam-database med referanser til en bråte uutgitte spill ut på nettet. Blant utgivelsene som var listet opp fant vi Double Fines finurlige blanding av åpen verden-action og strategi, Brütal Legend.

Nå er det ikke bare bekreftet at spillet faktisk kommer til Steam – tre år etter debuten på konsoll – men at utgivelsen er rett rundt hjørnet. Lanseringsdatoen er 26. februar, og spillet kan forhåndsbestilles nå.

Det er ikke klart om Windows-versjonen får noen forbedringer i forhold til de tidligere lanserte konsollutgavene, men PC-spillerne får i alle fall flerspillerpakkene Hammer of Infinite Fate og Tears of the Hextadon med på kjøpet.

Tilbake til metall-alderen

I Brütal Legend spiller du roadien Eddie Riggs, som på magisk vis transporteres til en Heavy Metal-verden. Der må han kjempe for å frigjøre menneskeheten fra demonherskeren Doviculus. Underveis møter han også Ophelia, som er like vakker som hun er tøff. Ikke bare blir hun en hjelpsom alliert på ferden, men det tar selvsagt ikke lang tid før Eddie blir forelsket.

Erm.

Spillet er proppfullt av humor og rockereferanser, har et rikholdig lydspor og legender som Ronnie James Dio, Motörheads Lemmy Kilmister og Judas Priest-mann Rob Halford på rollelisten. I tillegg spilles hovedpersonen av Jack Black.

Konsollversjonen fikk karakteren syv av Øystein Furevik, og han konkluderte slik i anmeldelsen:

– Om ti år vil ikke Brütal Legend bli husket for hvor bra det er. Det vil bli husket for den makeløse måten det hyller rock og metal. Det vil bli husket for den uendelege kjærligheten som er lagt inn i oppbyggingen av verden, sammensettingen av lydsporet, og skrivingen av historien. En kjærlighet for rock, metal, halvnakne damer, pigger, horntegn, og enorme ildsprutende monstre med horn i pannen.

Les også: Brütal Legend ut av retten
Les også: Du bestemmer hva Double Fine skal lage

Siste fra forsiden