Bungie inngår samarbeid med Activision

Samarbeider om ny spillserie.

I en svært overraskende vending har Bungie og Activision nå annonsert et langvarig samarbeid. Halo-skaperne Bungie skal i minst 10 år fremover lage spill som utgis eksklusivt av gigantutgiveren Activision.

Activision har måtte tåle mye negativ PR den siste tiden, takket være rabalderet rundt bonusutbetalinger til superutvikler Infinity Ward i forbindelse med Modern Warfare 2. Activision har allerede samarbeid med store navn som World of Warcrafts Blizzard, og det virker sannsynlig at også dette nye samarbeidet vil bære frukter for Bob Kotick og gjengen i Activision.

De ekstremt populære Halo-spillene har i alle år vært eksklusive til Microsofts konsoller. Halo-navnet er fortsatt delvis eid av Microsoft, men fremtidige Bungie-titler vil antakeligvis gå multiplattform, i alle fall de som utgis av Activision.

Bungie beholder sin status som uavhengig selskap, og vil fortsatt ha kontroll over sine IP-er. Hvis du lurer på hvorfor Bungie har inngått denne avtalen har Bungies president noen forklarende ord:

– Vi valgte Activision som partnere på vår neste IP på grunn av deres globale rekkevidde, multiplattform-erfaring og deres ekspertise innenfor markedsføring. Etter å ha jobbet med denne avtalen i de siste ni månedene er det tydelig at Activision støtter vår forpliktelse til spillerne om å gi de den beste spillopplevelsen som er mulig.

Les også:Halo Chronicles kansellert
Les også:Superregissør kan redde Halo-filmen
Les også:Halo Reach størst - vil knuse konkurrentene


(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden