Bygg ditt eget rom-imperium i Stars in Shadow

Fargerikt romstrategispill ypper seg mot de store spillene i sjangeren.

Den nederlandske spillutgiveren Iceberg Interactive elsker romstrategispill, og nå har de signert nok et slikt spill for utgivelse i år. Det heter Stars in Shadow, og kommer fra kanadiske Ashdar Games. Spillet skal lanseres i løpet av årets tredje kvartal.

Stjernekartet.
Ashdar Games

Stars in Shadow er et turbasert strategispill i 4X-sjangeren, der du må bygge opp ditt eget rom-imperium. Du må utforske og kolonisere solsystemene rundt deg, samtidig som du forholder deg til andre imperier via diplomati eller våpenmakt.

Spennende fraksjoner

Totalt er det seks raser i spillet, men disse starter ikke helt likt. Det er nemlig tre «unge» raser, som er på vei til å ta sine første skritt ut i verdensrommet, og tre «gamle» raser som har overlevd en massiv stjernekrig, og fortsatt misliker hverandre. Interessant nok er «de nomadiske menneskene» en av de gamle rasene.

Turbasert kamp.
Ashdar Games

Ulike raser har ulike egenskaper, og her er det ikke bare snakk om at fraksjonene deres får spesifikke teknologier og fordeler. Du kan nemlig ha flere forskjellige raser i riket ditt, og dermed utnytte deg av de unike fordelene til flere raser samtidig. Dette gir deg blant annet mulighet til å kolonisere flere typer planeter. Men det er ikke alltid lett å få gigantinsekter, mennesker og søte drager til å leve fredelig sammen.

Spillet skilter blant annet med en tegneserieaktig grafikkstil, noe som forhåpentligvis gjør at det kan skille seg litt ekstra ut i det som nok må betegnes som en litt overfylt sjanger.

Iceberg har også to andre kommende 4X-spill satt til verdensrommet på trappene – Lord of Rigel og Dawn of Andromeda. I tillegg har de den interessante sjangerblandingen Starship Corporation. De er med andre ord ikke spesielt redd for at trioen Master of Orion, Stellaris og Endless Space 2 skal kapre all oppmerksomheten i år.

De er heller ikke helt alene om å yppe seg mot de store. Strategiekspertene i Slitherine lanserte nylig et temmelig hyggelig romstrategispill ved navn Polaris Sector.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på det norske spillnettstedet Spillhistorie.no. Der kan du også lese et tilbakeblikk på det beintøffe romstrategispillet Rules of Engagement.

Siste fra forsiden