Call of Duty: Black Ops 4 setter ny digital salgsrekord for serien, men det fysiske salget skranter veldig

Activision

Black Ops 4, det nyeste medlemmet av Call of Duty-familien, deiset inn på PC-er og konsoller den 12. oktober. Spillet skiller seg ut fra sine forgjengere ved at det ikke tilbyr noen tradisjonell enspillerkampanje, men det har tydeligvis ikke hindret fans i å hive seg over det.

I en pressemelding kunngjorde Activision på mandag at lanseringsdagen til Black Ops 4 var den beste i seriens historie. Spillet toppet den tidligere rekorden for digitale eksemplarer solgt på dag én, satt i fjor av Call of Duty: WWII.

Stor fysisk nedgang

Samtidig melder Gamesindustry.biz at det fysiske salget er betraktelig lavere enn tidligere år, spesifikt i Storbritannia. Faktisk selger spillet hele 50 % dårligere fysisk enn fjorårets variant, Call of Duty WWII, og 59 % dårligere enn Call of Duty: Black Ops III. Det er de dårligste fysiske salgstallene serien har hatt siden Call of Duty: Modern Warfare 4 i 2007.

Uten å vite hvor mye tapet av det fysiske salget demmes opp av det økende digitale salget er det vanskelig å fastslå om spillet totalt sett selger dårligere eller bedre enn tidligere utgivelser.

Call of Duty: Black Ops 4 hadde en solid lanseringsdag – digitalt i hvert fall.
Activision

Ifølge utgiveren satte spillet også en ny rekord i PlayStation-butikken, med flere solgte eksemplarer på lanseringsdagen enn noe annet spill. Også i Xbox-butikken gikk det for seg, der Black Ops 4 nå holder tittelen som det mestselgende Activision-spillet på en lanseringsdag på Xbox One. Til slutt skal PC-versjonen ha solgt mer enn dobbelt så mye som det WWII oppnådde i fjor.

Som ved fjorårets lansering gikk utgiveren heller ikke denne gangen ut med nøyaktige tall. WWII solgte imidlertid for litt over fire milliarder kroner i løpet av sine første tre dager.

– Black Ops 4 er et fantastisk spill, og fansens respons har vært helt utrolig. Vi har knust flere digitale salgsrekorder, og antallet spillere som logget seg på og spilte på nettet på spillets første dag har vokst fra i fjor, uttalte en fornøyd Rob Kostich, visepresident for Call of Duty.

Gamer.no er i full gang med vår anmeldelse av Call of Duty: Black Ops 4, og du kan vente den så snart våre flittige skribenter har fått ned tankene sine på papiret.

Har du enda ikke kjøpt Black Ops 4?
Den fysiske utgaven krever en diger oppdatering før du kan spille »

Siste fra forsiden