Resident Evil Village

Capcom viser frem lekre Resident Evil Village. Demo ute nå

Lanseringsdatoen er også kunngjort.

Vi har så langt kun fått servert et par trailere fra det neste innslaget i Resident Evil-serien, og Capcom har holdt kortene relativt tett til brystet. Torsdag kveld norsk tid åpnet utvikleren imidlertid slusene og vartet opp med gameplay-video og mye mer.

I en egen «showcase»-sending på rundt 20 minutter fikk vi ganske solid innsikt i hvordan det faktisk blir å spille Resident Evil Village, som altså er det åttende spillet i serien. Sendingen ser du øverst i artikkelen.

Ikke minst fikk vi omsider slippdatoen. Spillet lanseres globalt den 7. mai i år, og i tillegg til PlayStation 5, Xbox Series X og PC, kan Capcom nå kunngjøre at spillet også slippes til PlayStation 4 og Xbox One samme dag.

Demo ute allerede nå

Capcom

Ut fra videoen å dømme blir spillet ordentlig lekre saker rent visuelt, med svært realistiske og detaljerte omgivelser – tidvis tett på fotorealisme, dersom videoen faktisk er representativ, vel å merke.

Vi får også innblikk i kampelementet, og utvikleren kan opplyse at i tillegg til skyting er det å forsvare seg mot angrep også en sentral del av kampene i spillet. Resident Evil Village har også et «crafting»-system vi får et glimt fra, og spillet byr på mange puslespill, opplyser Capcom.

Om du er blant de heldige som har klart å anskaffe en PlayStation 5 har Capcom en annen god nyhet å dele. Resident Evil Village får nemlig en demo som er tilgjengelig allerede nå, men altså kun på Sonys nestegenerasjonskonsoll inntil videre.

Resident Evil Village ble først kunngjort i juni i fjor og foregår noen år etter Resident Evil 7, og spilles som forgjengeren i førstepersonsperspektiv.

Les også: Ny Resident Evil-film på vei – baseres på de første Capcom-spillene »

Siste fra forsiden