Chip-musikk live i Bergen

Hvis du forbinder ordet "sid" med musikk, og får tårer i øyekroken når du hører musikken til Bubble Bobble, er sjansene store for at du har lyst til å dra til Bergen den 5. juni.

På Landmark i Bergen arrangeres nemlig det første MicroMusic-arrangementet på norsk jord. MicroMusic-miljøet består av spillmusikere og musikere som lager sin musikk ved hjelp av konsoller og datamaskiner. Musikken som er i fokus er såkalt "chip"-musikk, det vil si melodier hvor alle instrumentene er datagenererte. MicroMusic har organisert livekonserter siden 2000, men dette er første gangen de kommer til Norge.

Her er artistene som kommer til å spille på dette arrangementet:

Firestarter, en tysker som bruker Gameboy, Atari, Commodore og leketøysinstrumenter live på scenen, og som mikser dette inn med moderne elementer for å skape svært karakteristisk musikk. Han vil blant annet lage musikk med en Gameboy og en Commodore 64. For mer informasjon, besøk hjemmesiden hans.

Videohometraining er en gruppe (fra Nederland og USA) som benytter seg av elektroniske trommemaskiner, Gameboy-er og et spennende live animasjons-show. Her er nettstedet deres.

Lektrogirl er ei jente fra England, som står bak albumet "i love my computer" og flere andre online-utgivelser. I tillegg er hun en aktiv DJ, og det er denne rollen hun får i Bergen. For å finne ut mer om henne kan du besøke hjemmesiden hennes, eller nettstedet til klubben hun er DJ hos.

The C-Men er en duo fra Nederland som benytter seg av Amiga 1200-maskiner for å lage spennende videoer. I tillegg til å demonstrere kunstene sine på selve arrangementet vil de holde en VJ-workshop hos BEK fra 7. til 11. juni. Mer informasjon om dem finner du på nettstedet deres.

Copenhagenbrains er fra Danmark og vil slå seg sammen med The C-Men for å lage et spennende visuelt show. Nettstedet til Copenhagenbrains er her, men hvor mye fornuftig informasjon det inneholder er et annet spørsmål.

Siste fra forsiden