Cities: Skylines på Xbox One har fått slippdato

Konsollspillere kan ta fatt på bybyggingen senere denne måneden.

Paradox Interactive

Cities: Skylines vil lanseres på Xbox One den 21. april, kunngjorde Paradox Interactive i en pressemelding. Bybyggerspillets nyeste utgave ble opprinnelig annonsert i begynnelsen av mars, men frem til nå har lanseringsdatoen har vært ukjent.

Cities: Skylines kommer snart til Xbox One.
Paradox Interactive

Xbox One-versjonen inkluderer hovedspillet og den første utvidelsen, kalt After Dark. I tillegg har Paradox – i samarbeid med The Legend of Zelda: Twilight Princess HD-utvikler Tantalus Media – tilpasset opplevelsen for kontrollere, på en måte som ifølge utgiveren skal være intuitiv og presis.

En Windows 10-utgave av Cities: Skylines er også på vei, men hvorvidt denne vil lanseres samtidig med Xbox One-versjonen er foreløpig uklart. Vi har kontaktet utgiveren, og vil oppdatere saken når vi vet mer.

Populært bybyggerspill

10. mars markerte to år siden Cities: Skylines nærmest på egen hånd reddet bybyggersjangeren, etter den katastrofale lanseringen av SimCity i 2013. I anledning jubileet kunne Paradox melde at spillet til da hadde solgt over 3,5 millioner eksemplarer.

I tillegg til spillets popularitet blant fans fikk Cities: Skylines også mye skryt fra kritikere, og vår egen Gøran Solbakken hadde mye fint å si i sin anmeldelse:

– Cities: Skylines er rett og slett et meget vellaget og velfungerende bybyggerspill. [...] Det å planlegge og plassere ut veier, bygninger, strøm og vann er intuitivt og enkelt. Samtidig er det masse innhold å ta tak i, og den potensielle størrelsen til byen er enorm, skrev han i 2015.

Siden lanseringen har Cities: Skylines fått flere utvidelser.
I slutten av 2016 ble naturkatastrofer introdusert til spillet »

Siste fra forsiden