Civilization-skaperen lager romspill

Design dine egne romskip og send dem ut i krigen i Sid Meier's Starships.

Firaxis Games

Civilization-skaper Sid Meier har trukket sløret fra sitt neste spill. Det heter Sid Meier's Starships, og skal ha blitt utviklet av Sid selv og et lite team fra Firaxis.

Annonseringsteaser.

Spillet kommer til Windows, MacOS og iPad, og er et turbasert strategispill satt til verdensrommet. Som vanlig i sjangeren må du skape et interplanetarisk rike, drive forskning og utvikling, og gradvis bygge opp en stor flåte med romskip.

Disse romskipene skal du designe selv, og vi loves stor kontroll over hvordan de fungerer.

Eventyr i verdensrommet

Romstrategi.

Underveis må du ifølge Eurogamer sende flåten din rundt om i universet, og i hvert nye system du besøker vil du møtes av et eller annet oppdag. Ved å løse dette oppdraget klarer du å overbevise lokalbefolkningen til å slå seg sammen med deg.

Oppdragene vil involvere taktisk kamp, og i disse sekvensene finner du ut hvor smart måten du har designet og satt sammen armadaen din på er.

Det vil også være mulig å vinne ved hjelp av ren erobring, og vitenskapelig forskning kan også være en vei til seier i spillet. Meier beskriver spillet som en «slags kombinasjon av taktisk romkamp og strategisk flåteforflytting».

Taktiske slag.

– Målet mitt var å skape en opplevelse som fokuserer på romskipdesign og kamp, i et univers fullt av eventyr, diplomati og utforskning, sier han.

Starships blir en slags oppfølger til det nye Civilization-spillet Beyond Earth, og Meier forteller at det blant annet vil gi svar på hva som har skjedd med menneskene som ble igjen på jorden.

Beyond Earth og Starships vil også kunne snakke litt sammen, så hvis du eier begge to vil du låse opp ny funksjonalitet i dem. Hvordan dette er ment å fungere sier annonseringen ingenting om.

Spillets lansering vil finne sted tidlig dette året. Turbasert romstrategi får vi mer av senere i år, i det sannsynligvis noe mer omfattende Galactic Civilizations III.

Les også
Anmeldelse: Sid Meier's Starships

Siste fra forsiden