Crysis 1 og 2 mister flerspiller på PC

Mens Battlefield overføres fra Gamespy til Origin.

Crytek/EA

Gamespy-tjenesten trekker ut pluggen i slutten av mai, og med det ryker sannsynligvis flerspillertjenesten til en rekke spill som bruker systemet.

Dette inkluderer skytespillene Crysis 1 og Crysis 2 på PC. Den tyske utvikleren Crytek forklarer at enspillerdelen av disse spillene fortsatt fungerer som før, og at det heller ikke skjer noen endringer for konsollversjonene. Men på PC er det altså slutt.

Crysis 2.

– Vi vil gjerne takke alle som har deltatt i flerspillermodusene til Crysis og Crysis 2 i løpet av de siste årene, og beklager overfor det lille, men dedikerte miljøet med PC-spillere som fortsatt aktivt kjemper mot hverandre på nettet, sier utvikleren på forumet sitt.

Battlefield-spill lever videre

Det var i sin tid Electronic Arts som ga ut Crysis-spillene. De står også bak Battlefield-serien, og har annonsert at de jobber for å overføre Battlefield 2, Battlefield: Bad Company 2 og Battlefield 2142 til Origin-tjenesten.

Battlefield: Bad Company 2.

Til IGN forteller de at de fortsatt har tekniske utfordringer som må knekkes, og at de vil komme med en annonsering når de har mer informasjon å dele.

Gamespy har tilbudt flerspillertjenester til et hundretalls spill, og selv om mange av de mest populære ser ut til å bli oppdatert til å bruke andre tjenester er det åpenbart at tjenestens nedleggelse vil få konsekvenser for en rekke eldre spill.

Sammen med Nintendos stenging av flerspillertjenestene for Wii og DS er dette et minne om at den eneste måten å sikre varige flerspillermuligheter er å tilby støtte for LAN-spilling og direkte oppkoblinger uavhengige av sentrale tjenester.

Siste fra forsiden