Cryteks VR-demo Back to Dinosaur Island er gratis på Steam

For å prøve den trenger du Oculus Rift-briller og en ganske kraftig PC.

Crytek

På PlayStation-konferansen under Paris Games Week annonserte Crytek det kommende PlayStation VR-spillet Robinson: The Journey, som lar deg vandre blant dinosaurer. Spillet er basert på to tekniske demoer utvikleren viste frem tidligere i år – Back to Dinosaur Island og Back to Dinosaur Island 2 – og den første av disse kan nå lastes ned gratis på Steam.

Back to Dinosaur Island er en kort demonstrasjon av hva Crytek kan få til når de blander virtuell virkelighet med sin egen CRYENGINE-motor. Du ser verden gjennom øynene til en dinosaurunge og kan utforske omgivelsene rundt deg før du kommer ansikt til ansikt med en tyrannosaurus rex.

Slik ser Back to Dinosaur Island-demoen ut uten VR-briller. (Video: Crytek)

Heftige maskinkrav

Å laste ned demoen er naturligvis en enkel sak, men å faktisk prøve den vil nok by på problemer for mange. Demoen krever nemlig at du er i besittelse av både en Oculus Rift Development Kit 2 og en over middels kraftig PC:

Minstekrav:

  • Operativsystem: Windows 7, 8 eller 10 (64-bit)
  • Prosessor: Intel Core i7-2600K CPU 3.4 GHz
  • Minne: 16 GB RAM
  • Skjermkort: NVIDIA GTX 980 eller AMD Radeon R9 290
  • Harddisk: 2 GB ledig plass

Ifølge Crytek er maskinkravene så høye for å garantere en komfortabel VR-opplevelse for brukeren. Kjører du Back to Dinosaur Island på en dårligere maskin kan du oppleve lavere bildefrekvens, som kan føre til en mindre en ideell opplevelse, mener utvikleren.

VR lurer hjernen

Den andre av de to demoene – Back to Dinosaur Island 2 – ble vist frem under årets Gamescom-messe, der vår utsendte skribent fikk førstehåndserfaring med hvordan virtuell virkelighet kan lure hjernen.

Les mer om Magnus’ overveldende VR-opplevelse:
– Jeg vet jeg er i et spill, men kroppen nekter å tro meg »

Siste fra forsiden