Dagens PlayStation 4-oppdatering lar deg dele spill på nye måter

Nå kan du overlate kontrollen av spillet til en kompis – over nettet.

«Themes» er en annen ny funksjon på PlayStation 4.
Sony Computer Entertainment

Hakk i hæl med Xbox Ones storoppdatering for et par uker siden kommer PlayStation 4s første store renovasjon. Oppdateringen, som har fått kodenavnet «Masamune» og er tilgjengelig nå, gir konsollen et vell av nye funksjoner og småjusteringer. Vi tar for oss de viktigste her.

Del spillopplevelsen

Med Share Play kan du nå spille sammen med en venn over nettet, selv om vennen ikke eier spillet. Du kan også la kompisen ta over spillingen for deg, for eksempel om du sitter fast i et ekstremt vanskelig parti. Alt man gjør er å opprette et privat spillrom for deg og deltageren, som får se spillingen på sin skjerm.

Share Play er den store nyheten.

Man kan kun bruke Share Play i én time av gangen, men man kan gjøre det så ofte man vil. Den som skal dele spillet sitt må ha et PS Plus-abonnement, mens den som spiller ikke trenger det.

Alt gjøres via strømming, noe som erfaringsmessig kan medføre litt etterslep for personen som skal ta over spillsesjonen. Hvor mye etterslep det blir, og om det vil ha noen innvirkning på spillfølelsen vet vi ikke ennå.

Velg bakgrunn og ikoner selv

Også med i oppdateringen er muligheten til å velge bakgrunner selv, enten basert på forskjellige farger, eller med såkalte «themes» som transformerer hele menygrafikken. Disse kan kjøpes eller lastes ned via PlayStation Store.

Du vil også kunne spille av musikkfiler fra USB-enheter mens du spiller, og man kan nå laste opp spillopptak til YouTube også, slik man har kunnet gjøre mot Facebook siden lansering. Flere småjusteringer gjøres også, og du kan høre mer om de i promoteringsvideoen under.

En generell gjennomgang av de nye funksjonene. (Video: Sony Computer Entertainment)

Siste fra forsiden