Dårlige nyheter for Nintendo-tilhengere

Nintendo sender i disse dager ut beskjed om at all handel av importerte spill må opphøre, hvis ikke vil de reagere med sanksjoner. Det meldes nå at Nintendo vil slå hardt ned på butikker som selger importerte spill.

Butikker som blir tatt i å gjøre dette vil miste retten til selge Nintendo-produkter. Produktene Nintendo vil ha stoppet er de som ikke har blitt lansert i Europa med Nintendos fulle og utvetydige støtte. Dette betyr altså alle produkter importert fra Amerika og Asia. Samtidig er det verdt å merke seg at Nintendos konkurrenter på konsollmarkedet, Microsoft og Sony, aldri har uttalt seg negativt med tanke på importmarkedet.

De fleste i bransjen stiller seg undrende til at Nintendo nå så aggressivt skal slå ned på importhandelen. Spesielt med tanke på at Nintendo flere ganger har vært trege med å lansere stortitler i Europa, virker det underlig at de nå forsøker å gjøre det enda vanskeligere for de mest trofaste tilhengerne å få fatt i ettertraktede spill. Det spekuleres i om lanseringen av Pokemon-titlene Ruby og Sapphire kan være en av grunnene til denne beslutningen, siden de ikke vil lanseres i Europa før mot slutten av Juli. Dette vil være fire måneder etter USA-lansering og hele åtte måneder etter at de ble sluppet i Japan. Det eneste som er sikkert er at Nintendo-tilhengere i Europa går hardere tider i møte, selv om effektiviteten av forbudet kan betviles med tanke på internetthandel.

Siste fra forsiden