Days Gone utsettes til neste år

Etter lang stillhet rundt prosjektet har Sony bekreftet at lanseringen flyttes.

PlayStation Studios

Days Gone, det kommende zombieeventyret fra Sonys Bend Studio, skal ikke lenger lanseres i 2018. Utvikleren hadde opprinnelig planer om å slippe spillet senere på året, men i en uttalelse til Gamespot forteller Sony at det nå kommer en gang i 2019:

Days Gone har blitt jaget ut av 2018.
Sony Computer Entertainment

– Vi kan bekrefte at Days Gone nå vil lanseres i 2019, og vi kommer holde dere oppdatert angående den endelige slippdatoen, sa en representant for selskapet.

Nøyaktig hvorfor Days Gone er utsatt ble ikke utdypet, men med tanke på hvor stille det har vært rundt prosjektet de siste to årene er det kankje ingen stor overraskelse.

Zombiespill med en vri

Sony trakk opprinnelig sløret av Days Gone på E3-messa i 2016, der det ble presentert som et postapokalyptisk spill med en vri. Handlingen følger en ensom dusørjeger som farter rundt på motorsykkelen sin i delstaten Oregon, og slåss mot menneskeetende monstre.

Etter annonseringen ble det imidlertid knyst fra utvikleren, og Days Gone dukket ikke opp igjen før E3 2017. I sin sniktitt fra messa kommenterte vår utsendte skribent at spillet enda virket langt fra ferdig, men han hadde likevel troen på at utvikleren kunne dra i land prosjektet:

– Jeg liker stemningen i spillet svært godt, skal sies. Den lune gitarmusikken, Deacons lærjakke og motorsykkel-kjøringen gjennom Oregon-skogene gir spillet en særegen følelse. Jeg er mer skeptisk enn jeg var i forkant av for eksempel Horizon Zero Dawn og The Last of Us, men er fortsatt forhåpningsfull. La oss bare håpe detaljene i lyd og animasjon, spillmekanikkene og historien som blir fortalt gjør endestasjonene mellom kjøreturene verdt bryet, skrev Jonas Magerøy.

Days Gone kommer utelukkende til PlayStation 4.

Vil du vite mer om Days Gone?
Se syv heseblesende minutter fra zombiedramaet her »

Siste fra forsiden