Days Gone

Days Gone-sjefen: – Liker du et spill bør du faen meg kjøpe det til full pris

Sony

John Garvin, regissør og forfatter for Days Gone, har gått hardt ut mot de som kjøper spill på tilbud. Garvin mener at man bør være villig til å betale full pris for et spill man liker, for dermed å støtte utviklerne.

– Kan ikke klage hvis det ikke kommer en oppfølger

Se intervjuet med John Garvin. (Video: David Jaffe)

Det var under et intervju med tidligere spillskaper David Jaffe at Garvin fikk spørsmål om fornyet popularitet for Days Gone siden spillet kom til PlayStation Plus Collection i fjor. Sistnevnte – som forlot Sonys Bend Studio i 2019 – fortalte at han ikke kjente til detaljene, og benyttet så anledningen til å dele sine synspunkter om PlayStation Plus og andre tilbudsordninger.

– Hvis du liker et spill bør du faen meg kjøpe det til full pris. Jeg har ikke ord for hvor mange ganger jeg har sett spillere si «Ja, jeg fikk det på salg», «Jeg fikk det via PS Plus» eller noe sånt.

Jeffe fulgte opp med å spørre hvordan man kan vite at man liker et spill før man kjøper det, hvorpå Garvin måtte innrømme at man ikke kan det, men at det handler om å støtte utviklerne.

– Du kan ikke vite det, men ikke klag om at et spill ikke får en oppfølger hvis det ikke fikk noe støtte ved lansering. […] Så jeg tror at økningen i popularitet nå ikke er like viktig som hvorvidt folk kjøpte spillet til full pris. For hvis du gjorde det, så støtter du utviklerne direkte, sa Garvin.

Sony skrotet Days Gone 2

Intervjuet følger rapporter om at Sony visstnok droppet oppfølgerplaner for Days Gone. Angivelig skal dette ha vært knyttet til en lunken mottakelse fra anmeldere og svake salgstall, og det er altså på sistnevnte at Garvin mener spillfans skuffet.

Det opprinnelige Days Gone skal for øvrig snart få en PC-versjon. 18. mai er slippdatoen, og Sony kunngjorde nylig PC-spesifikke funksjoner som 4K-oppløsning, ubegrenset bildefrekvens og støtte for ultrabred skjerm.

LES OGSÅ: Google Stadia-utvikler: – Streamere burde betale for å streame spill »

Siste fra forsiden