Sniktitt

Hearthstone: Whispers of The Old Gods

De gamle gudene er på vei til Hearthstone

Blizzard tar det populære samlekortspillet i en mørkere retning.

Blizzard Entertainment

LOS ANGELES (Gamer.no): Etter mye spekulasjoner har Blizzard endelig sluppet informasjon om den nye utvidelsen til det ekstremt populære samlekortspillet Hearthstone: Heroes of Warcraft.

Utgivelsen har fått navnet Whispers of the Old Gods, og vil inneholde 134 nye kort. Planlagt utgivelsesdato er ennå ikke bestemt, men Blizzard estimerer at ekspansjonen vil slippes mot slutten av april eller i starten av mai i år.

Vi dro til Blizzards hovedkvarter i Irvine, California for en eksklusiv presentasjon av Whispers of the Old Gods.

LES OGSÅ: Nå fjernes de gamle Hearthstone-kortene dine fra vanlig spilling

Den offisielle traileren for Whispers of the Old Gods
C'Thun er en viktig del av den nye ekspansjonen.
Blizzard Entertainment

De gamle gudene kommer til Hearthstone

Den ellers trivelige stemningen i Hearthstones vertshus er nå preget av redsel og frykt. Whispers of the Old Gods tar nemlig for seg en alternativ virkelighet, en virkelighet hvor «de gamle gudene», fengslet dypt under jorden, forderver innbyggerne i World of Warcraft og Hearthstones verden, Azeroth.

Beckoner of Evil er et av 16 kort som forbedrer C'Thuns egenskaper.
Blizzard Entertainment

De gamle gudene er beskrevet som djevelske skapninger – de bruker mørke krefter for å forderve sinnet hos alle levende vesener, med tanker om kaos og ødeleggelse. Disse tankene, er kun kjent som de gamle gudenes «hviskninger», og driver alle de kommer nær til vanvidd. I Whispers of the Old Gods vil vi få se resultatene av dette, når kjente og kjære figurer blir overtatt av galskapen.

C'Thuns fanskare består også av gnomer.
Blizzard Entertainment

Blizzard tar dermed Hearthstone til et skumlere og mørkere sted enn spillet har vært før – en stor overgang fra de relativt hyggelige utvidelsene The Grand Tournament og League of Explorers. Likevel står de fast på at de fortsatt ønsker å beholde den trivelige atmosfæren i spillet, og at ekspansjonen bærer et stort preg av selvironi, og at det meste er «tongue-in-cheek».

Fire av de gamle gudene vil være med som spillbare kort i Whispers of the Old Gods – C'Thun, Y'Shaarj, Yogg-Saron og N'Zoth. Hittil har Blizzard kun sluppet informasjon om en av disse gudene – nemlig C'Thun.

Med bare seks angrep og seks liv er det lett å undervurdere C'Thun, men Blizzard kunne avsløre at man vil ha en horde av lakeier til disposisjon. Disse vil igjen bidra til å gjøre C'Thun sterkere underveis i kampen. Hele 16 av de 134 kortene i Whispers of the Old Gods har effekter knyttet til denne guden, som man antagelig burde bygge en hel kortstokk rundt for å utnytte dens fulle potensiale.

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill
Slik ser en fordervet Loot Hoarder ut.
Blizzard Entertainment

De fordervede skapningene blir spillbare kort

Heller ikke mekaniske skapninger som Antique Healbot slipper unna de onde gudenes vrede.
Blizzard Entertainment

Tematikken rundt de gamle gudene påvirker også mange av kortene i Whispers of the Old Gods. Her vil vi få flere gjensyn med kort som allerede er en del av spillet, men med en vri. Vi får nemlig se hvordan gamle kjenninger blir påvirket av gudenes destruktive tanker.

Dette endrer ikke bare utseendet deres, som får et større preg av både tentakler og øyeepler, men også kortenes egenskaper. De nye kreftene vil ofte være stikk motsatt av hva egenskapene opprinnelig var.

Ledende spillprodusent i teamet bak Hearthstone – Yong Woo – trekker frem forholdet mellom blant annet Wario og Mario når han snakker om disse kortene. Han nevner at han lenge har vært fascinert av slike «bizarro-versjoner» av ting vi allerede er godt kjent med, og at dette var en god mulighet for å gjøre noe lignende med Hearthstone.

De fordervede versjonene av skapninger vil være uavhengig fra originalene, og man kan spille begge versjonene i én og samme kortstokk. Blizzard sier også at de ikke har planer om å lage mekanikker som binder versjonene sammen på noen måte, selv om de har vært innom tanken i utviklingsfasen.

De faste besøkende i Hearthstones beryktede vertshus har mer enn bare kortspill å uroe seg over.
Blizzard Entertainment

Gaver fra Blizzard

Blizzard feirer Hearthstones toårsjubileum med det amerikanske vintermesterskapet, og avsløringen av den nye ekspansjonen i dag, den ellevte mars. Det amerikanske selskapet ønsker også å gi tilbake til spillerne i forbindelse med dette: Først og fremst planlegger de å doble antall kortstokker man kan ha til enhver tid, fra ni til atten. I tillegg vil de også gi ut tre gratis pakker med kort fra Whispers of the Old Gods til alle spillerne som logger på i løpet av en viss periode i forkant av utvidelsen.

Den offisielle logoen er også infiltrert av tentakler med øyne.
Blizzard Entertainment

Den første pakken som spillerne åpner av Whispers of the Old Gods vil inneholde tidligere nevnte C'Thun, i tillegg til to kopier av hans lojale tjener – Beckoner of Evil.

Det vil også være mulig å kjøpe pakker før ekspansjonen kommer ut. Dersom man forhåndsbestiller en pakke på 50 kort, vil man få med en eksklusiv bakside til kortstokken man bruker i spillet.

De nye spillmodusene lanseres likt som ekspansjonen

Tidligere i år ble det klart at Hearthstone ønsker å innføre to separate spillmoduser, som de vil kalle «standard» og «wild». Mange spillere har ventet i spenning på at disse formatene skal ta over for det gamle, og nå er det altså klart at «standard» og «wild» vil bli innført når Whispers of the Old Gods kommer ut.

Les hva profilerte spillere i det norske Hearthstone-samfunnet mener om de nye formatene.

(Reisen til Los Angeles ble dekket av Blizzard Entertainment)

Siste fra forsiden