Podkast

Rad Crew #153

De mest undervurderte spillene fra 2013

Gjengen i Rad Crew synes at enkelte av årets spill ikke fikk nok oppmerksomhet.

En av de aller største sakene i den siste tiden er endringene i Youtubes «content id»-system, som skal identifisere når opplastede filmer bryter opphavsretten ved å vise innhold eid av andre. Etter endringene har systemet gått amok, noe som har fått store konsekvenser for de som forsøker å tjene penger på «let's play»-videoer og spillanmeldelser på Youtube.

Saken har selvsagt ikke gått upåaktet hen hos Rad Crew-gjengen, og denne uken intervjuer de jurist Magnus Forsberg for å snakke om problematikken rundt Youtubes system og lovverket bak.

Remember Me fortjente mer oppmerksomhet, mener Rad Crew-gjengen. (bilde: Capcom).

Undervurderte spill

Men dette er selvsagt langt fra det eneste Rad Crew har å by på denne uken. De starter episoden med en topp 5-liste over spill fra 2013 som de mener fortjener mer oppmerksomhet enn de har fått til nå. Her trekker de frem spill som Remember Me og DmC: Devil May Cry, men hvilket spill topper listen?

Det passer også å bruke årets siste episode av Rad Crew til å mimre litt om konsollgenerasjonen som nå er i ferd med å avsluttes, og diskutere noen av favorittspillene fra generasjonen.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Som vanlig er gjengen også innom aktuelle spillnyheter, inkludert en kjapp gjennomgang av Nintendo Direct-konferansen, og de snakker også om hvilke spill de selv har brukt tid på i den siste tidne. I studio denne gangen er Are Ness Fløgstad, Aleks Hakestad, Stian Askeland og Jostein Hakestad.

  • Topp 5-liste over 2013-spill som fortjener mer oppmerksomhet (00:00-33:00)
  • Intervju med jurist Magnus Forsberg om Youtube og ContentID (33:00-48:00)
  • Stian og Ares favoritter fra generasjonen som gikk (48:00-55:00)
  • Spillnyheter, inkludert Nintendo Direct (55:00-1:15:00)
  • Spillsnakk om bl.a. Civilization II, Path of Exile og Ingress (1:15:30-1:57:00)
  • Lytterne bidrar med sine favoritter fra 2013 (1:58:00-slutt)

Gått glipp av tidligere episoder?

Hver episode av Rad Crew kommer på torsdager og produseres i samarbeid med redaksjonen i Gamer.no. Det betyr blant annet at våre anmeldere og skribenter fra tid til annen vil dukke opp i programmet for å snakke om ferske spillopplevelser, trender eller hva vi gleder oss til.

Det er produsert 151 episoder av Rad Crew til nå, og her er de tre forrige:

Rad Crew: Episode 152
Rad Crew: Episode 151
Rad Crew: Episode 150

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden