De skal «speedrunne» over 150 spill frem til søndag

Se alt direkte mens spillerne sanker inn penger til et veldedig formål.

Speed Demos Archive gjør veldedighetsarbeid igjen.
Faksimile av direktesending

Når det gjelder barmhjertlige spillere er det få som slår det såkalte «speedrunning»-miljøet. Siden 2010 har gjengen bak Speed Demos Archive rast gjennom en drøss med spill i flere dager i strekk for å ta imot donasjoner til veldedige formål. Alt kan overværes direkte på Twitch fra start til slutt.

Her kan du se en full timeplan for hva som spilles hele uka.

Mellom 22. juni og 29. juni står de på igjen – denne gangen for å få inn penger til den nøytrale helseorganisasjonen Leger Uten Grenser. Allerede nå – bare litt over 12 timer etter oppstart – har Summer Games Done Quick-gjengen fått inn over 350 000 kroner.

På spillmenyen står godt over 150 spill med både moderne og eldre klassikere, nisjespill og storspill. Alt de har til felles er at de skal fullførers så kjapt som mulig. I flere av spillene tar de uhyre dyktige speedrunnerne i bruk glitcher og små feil i spillet for å skaffe seg tidsmessige overtak, noe som gjør gamle travere interessante å se på for oss som er vant med den vanlige måten å spille på.

Har sanket inn millioner

At Speed Demos Archive lykkes godt med veldedighetsarbeidet kan vi lese ut av tidligere brager. I januar alene greide hurtigspillingen å sørge for at over 6 millioner kroner fant veien til kreftforskning. Da gjengen sanket inn penger i fjor sommer greide de å få inn over 1,5 millioner kroner til Leger Uten Grenser, og i januar i 2013 greide de å toppe 2,7 millioner kroner i donasjoner til kreftforskningen.

Noe av det som gjør folk doneringsvillige er at man kan få være med på å påvirke hva som skal spilles og hvordan. Man kan også vinne noen premier, slik som signerte spill, plakater eller perlede figurer.

Begivenheten kan du se i videovinduet under, mens mer informasjon om donasjonsprosessen ligger på hjemmesiden deres.

Siste fra forsiden