Dead Rising for voldelig for tyskere

Organet som setter aldersgrenser på spill i Tyskland har valgt å ikke aldersmerke kommende Dead Rising. Det kan føre til salgsforbud.

Mens Norge og i mange europeiske land benytter seg av PEGI-ordningen for spillmerking, har både England og Tyskland egne systemer som tar seg av merkingen. I Tyskland er det Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle (USK) som bestemmer hvilke aldersgrupper hvert enkelt spill passer til.

Nå har denne organisasjonen valgt å avstå fra å sette aldersmerke på det kommende Xbox 360-spillet Dead Rising, som forøvrig har fått "18+" i PEGI-systemet og "Mature" i USA.

Dead Rising blir Capcoms først Xbox 360-tittel når det lanseres i Norge 7. september. Du er en fotojournalist som blir sperret inne i et kjøpesenter i ti dager. I tillegg til å gjøre ditt beste for å overleve, må du også ta så mange bilder du kan. Ett av målene dine er å vinne Pulitzer-prisen. For å overleve i kjøpesenteret kan du ta i bruk alt det du måtte komme over. Du kan blant annet ta i bruk ein gressklipper om ønskelig.

I følge Eurogamer er det denne volden som er årsaken til at USK nekter å sette aldersmerking på spillet. De var ikke fornøyd med hvordan spilleren maltrakterte fienden på sin vei ut av kjøpesenteret. I verste fall kan dette føre til at det blir forbudt å selge Dead Rising i Tyskland.

Tyskere har vært frempå med sensur flere ganger tidligere. Enkelte spill har likevel passert etter at innholdet har blitt endret, eksempelvis ved gi blod en grønnfarge og bytte ut de utsatte førerne i krasjespillet FlatOut med kollisjonsdukker.

Siste fra forsiden