Den klassiske rollespillserien Mana kommer til Nintendo Switch

Square Enix lanserer seriens tre første spill i Japan.

Square Enix

Square Enix har annonsert planer om å bringe Mana-serien, kjent som Seiken Densetsu i Japan, til Nintendo Switch. Ifølge nettstedet Famitsu samles seriens tre første spill i én pakke, kalt Seiken Densetsu Collection, som skal lanseres 1. juni 2017 i Japan.

Gamle Nintendo-klassikere

Se den japanske traileren for Seiken Densetsu Collection. (Video: Square Enix)

I pakken finner man Game Boy-spillet Final Fantasy Adventure, SNES-spillet Secret of Mana og Seiken Densetsu 3. Sistnenvte ble lansert på Super Famicom i Nintendos hjemland, men fant aldri veien til vesten.

Seiken Densetsu Collection introduserer hurtiglagring til spillene, og en modus som lar Switch-eiere høre på spillenes lydspor fra konsollens hovedmeny. I tillegg vil man i Final Fantasy Adventure kunne velge hvilken størrelse man vil ha på skjermen, tilsynelatende for å simulere den originale Game Boy-opplevelsen, for de som ønsker det.

Square har foreløpig ikke sagt hvorvidt en vestlig lansering også ligger i kortene, men i og med at Switch-konsollen er sonefri vil de som ønsker kunne laste ned samlingen fra Japans eShop. Vel og merke blir dette med japansk språk.

I Square Enix' nettbutikk ligger prisen på 5184 yen, eller omtrent 400 kroner.

I 2014 tok vi et tilbakeblikk på Secret of Mana.
– Unik opplevelse for tre eventyrlystne kamerater »

Siste fra forsiden