Den lekre Skyrim-modden Enderal er snart klar for lansering

Se den nye traileren av modifikasjonen som gir deg et helt nytt spill i Skyrim-innpakning.

Helt tilbake i 2010 omtalte vi en storslått modifikasjon til The Elder Scrolls IV: Obilivion kalt Nehrim: At Fate's Edge. Etter at Skyrim kom ut har de samme, tyske utviklerne jobbet hardt med oppfølgeren til Nehrim, som bærer navnet Enderal. Nå melder Eurogamer at denne snart er klar for lansering.

I en Twitter-melding kunngjorde utvikleren SureAI at Enderal skal bli aktivert den 1.-3. juli, altså om ikke lenge. Dette tidspunktet gjelder riktignok den tyske versjonen, og den engelske utgaven vil komme noen uker senere.

Samtidig har SureAI sluppet en ny trailer av Enderal som viser en del av det spillet har å by på. Traileren har tysk tale, men engelsk tekst. Du kan se den øverst i artikkelen.

Skjermbilde fra Enderal.
SureAI

Opptil 100 timers spilletid

Enderal er en gratis modifikasjon og krever at du har et lovlig eksemplar av The Elder Scrolls V: Skyrim. Spillet er altså utviklet med Skyrim-verktøyene, men foregår i en helt ny, åpen spillverden med egen historie, figurer, mytologi og med mange hemmeligheter.

Det skal også by på et modifisert ferdighetssystem og spillmekanikker, og historien er ifølge utviklerne ukonvensjonell, mørk og filosofisk med troverdige figurer. På prosjektets hjemmeside kan man videre lese at Enderal skal levere fra 30-100 timers spilletid, avhengig av spillestil, og inneholder vanskelige, utfordrende kamper.

På E3-messen kunngjorde Bethesda som kjent en oppusset spesialutgave av Elder Scrolls V: Skyrim til Xbox One og PlayStation 4, så den nye modden kommer godt med for Skyrim-fansen som vil ha noe å henge fingrene i for å korte ned ventetiden.

Bethesdas seneste spill Fallout 4 har nå også fått moddeverktøy: Det har imidlertid noen problemer på PlayStation 4-plattformen »

Siste fra forsiden