Xbox

Den nye Xbox-en heter ikke bare Series X 

I stedet går Microsoft for noe mye enklere, og åpner for flere modeller.

Xbox Series X.
Microsoft

I et intervju med Business Insider utdyper en Microsoft-representant tankegangen bak navnet til den nye Xbox-konsollen som ble avduket forrige uke. Det viser seg at «Series X» kun er en type Xbox-konsoll, mens det egentlige navnet på konsollene fremover blir … hold deg fast … Xbox.

Jepp, bare Xbox.

Se Xbox Series X-traileren. (Video: Microsoft)

– Navnet vi bærer med oss videre til den neste generasjonen er enkelt og greit Xbox. Og på The Game Awards fikk du se det navnet komme til live med Xbox Series X, forteller representanten.

– I likhet med det fans har sett i tidligere generasjoner vil navnet 'Xbox Series X' åpne for flere konsoller i fremtiden.

Dermed virker det som om vi kan belage oss på et utvalg av Xbox-konsoller i årene fremover, med undernavn som X, S og andre bokstaver. Dette sammenfaller godt med rykter vi har hørt de siste årene, om at Microsoft jobber med flere konsollvarianter samtidig.

Både den nye Xbox-en og Sonys PlayStation 5 slippes mot jul 2020. Fra før av vet vi at begge konsollene skal droppe tradisjonelle spinnende harddisker og går for SSD-lagring. PlayStation 5 får et tredje generasjons AMD Ryzen og Radeon-utviklet grafikkort med støtte for både 8K-oppløsning og ray tracing. Xbox går for en egen Zen 2- og Navi-prosessor fra AMD som er kjernen i det vi nå tipper er Series X. Denne skal tåle 120 bilder i sekundet og oppløsning på opp til 8K, og i likhet med PlayStation 5 vil den støtte ray tracing.

Ønsker du å få beskjed når Xbox Series X får norsk pris? Abonner på prisvarsel gjennom vår samarbeidspartner Prisguiden.

LES OGSÅ: PlayStation 5 slippes sent 2020 »

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden