Denne emulatoren gjør Nintendo-klassikerne tredimensjonale

Se hvordan det fungerer.

De kjente scenene fra Super Mario Bros., Mega Man og The Legend of Zelda har – bokstavelig talt – fått en ny dimensjon i en ny emulator kalt 3DNes. Som du ser i videoen over gjør emulatoren et eller annet finurlig for å gi grafikkspritene en dybdedimensjon. Du kan selv rotere dioramaet med musa for å få akkurat den vinkelen du vil ha.

Hvis du vil teste emulatoren selv må du bruke Firefox som nettleser, og være i besittelse av ROM-filer – digitale avtrykk av Nintendo-spillene, som vi ikke kommer til å fortelle deg hvor du kan finne.

Særlig imponerende er det å se at emulatoren klarer å skape en skikkelig dybdefølelse på slike ting som Super Mario Bros. 3s runde rør og Dr. Marios bakterier.

Perfekt er det ikke, og i de fleste spillene ser vi flere artefakter og ujevnheter. Til syvende og sist er det likevel et artig eksperiment.

Litt vanskelig terreng

En emulator er et program som gjør det mulig for et datasystem å oppføre seg som et annet system. Det finnes emulatorer som gjør det mulig å åpne programmer i alt fra DOS og kalkulatorer til de fleste spillkonsollene gjennom tidene.

Emulatorene i seg selv er det som regel ikke problematisk å bruke – å laste ned spillene er derimot mer ullent. I praksis er det snakk om spill som man urettmessig skaffer seg, med mindre man har tatt en kopi selv.

Samtidig er det positive bivirkninger og praksiser som har oppstått som en følge av utbredelsen av emulatorer og kopiering av gamle konsollspill. Mens de fysiske kopiene sakte forvitrer, kan de digitale avtrykkene fungere som arkivert materiale i fremtiden.

Artig nok ble det oppdaget noe annet 3D-relatert nylig også.
Prison Architect har en skjult 3D-modus »

Siste fra forsiden