Denne feilen kan lett ødelegge Pillars of Eternity-figuren din

Inntreffer om du gjør en helt naturlig ting.

Denne feilen kan ødelegge alt.
Obsidian Entertainment

Er du blant de mange rollespillfansene som for tiden storkoser deg med Obsidians Pillars of Eternity bør du være litt oppmerksom når du klikker deg rundt i spillverdenen. En «bug» gjør nemlig nå sitt ytterste for å ødelegge spillfiguren din, ifølge flere uheldige spillere på Reddit.

Om du skulle finne på å dobbeltklikke på en gjenstand du har med deg, eller som du plukker opp, fjernes alle permanente buffs og ferdigheter som står under «Active Effects»-fanen.

For en fin figur du har der. Det hadde vært synd dersom det … skjedde noe med ham ….

Siden det å dobbeltklikke på en gjenstand i et rollespill – eller på noe som helst i et PC-grensesnitt, egentlig – er helt vanlig, er dette en feil som kan ramme mange. Obsidian jobber på spreng med å løse problemet, men har ennå ikke sluppet en oppdatering som rydder opp.

I mellomtiden er det mulig å rette opp de tapte ferdighetene og buffsene delvis ved å bruke juksekonsollen i spillet. Som vanlig vil dette da deaktivere Steam-trofeer. Andre påstår at de har fått tilbake det tapte ved å kaste følgesvenner ut av gjengen, for så å invitere de igjen, vil rette opp alt. Men andre mener at dette igjen vil kunne fjerne alle gjenstander den figuren har på seg.

Obsidians Kickstarter-spill

Pillars of Eternity har vært på snekkerbenken hos Obisdian i noen år nå. Det hele begynte som et Kickstarter-prosjekt i 2012, da under kodenavnet Project Eternity, der utviklingsstudioet fikk skvist om lag 6,2 millioner kroner fra doneringsvillige fans.

Vår anmelder storkoste seg med Pillars of Eternity da han pløyde gjennom det forrige uke, og hadde nesten bare skryt å komme med.

– Med sitt isometriske perspektiv, sanntidskampsystemet og det store fokuset på sideoppdrag og rollespilling er Pillars of Eternity en spillbar nostalgibombe. Men du trenger ikke ha spilt Baldur's Gate eller Icewind Dale for å få noe ut av denne perlen. Spillet passer like godt for både veteraner og nybegynnere, konkluderte Jens Erik Vaaler i sin anmeldelse.

Pillars of Eternity finnes til Windows, Mac og Linux.

Fremdeles ikke solgt på spillet?
Se oss spille litt av Pillars of Eternity i denne videoen »

Siste fra forsiden