Denne håndholdte Steam-maskinen skal kunne spille over 1000 spill

Smach Zero vil la deg ta med Steam-biblioteket hvor som helst.

Smach Zero

Er du en PC-spiller, men som av og til gløtter misunnelig bort på sidemannen på toget som storkoser seg med Nintendo 3DS-konsollen, kan det hende du kan få utbytte av Smach Zero. Den håndholdte spillmaskinen, som tidligere gikk under navnet Steam Boy, innlemmer seg i utvalget at Steam Machines – datamaskiner som er skreddersydd for spille på Steam, og skal etter planen komme sent neste år.

Forhåndsbestillingsprisen ligger på 299 euro, men utvikleren sier at prisen kommer til å være høyere når enheten selges over disk. Forhåndssalget begynner 10. november, ifølge pressemeldingen.

Kan justere knappene

Trailer til håndholdtmaskinen. (Video: Smach Zero)

Som du ser i bildet over ligner den bærbare maskinen litt på en PS Vita, iblandet noen av funksjonene til Steam-kontrolleren, slik som de to runde berøringsflatene på hver side av skjermen. Like under hver flate ligger det fire knapper som øker inputmulighetene. Best av alt er det kanskje at alle knappene kan justeres til å passe de spillene man måtte ønske seg.

Selvfølgelig får man ikke ytelse fra øverste hylle til en slik pris, men det burde være nok kraft i den lille konsollen til å takle en del av biblioteket.

Berøringsskjermen på 5 tommer kan nå en oppløsning på 720p, og den har 4 GB med RAM. Inni ligger det en AMD Embedded G-Series Steppe Eagle med en Jaguar-basert CPU og en GCN-basert Radeon-grafikkenhet, og 32 GB med lagringsplass. Med denne ytelsen sier utvikleren av maskinen at man kan spille over 1000 spill fra Steam-biblioteket.

Ellers har den både Wi-Fi, Bluetooth, HDMI-utgang, og til og med 4G om man går for toppmodellen. Hvor lenge batteriet klarer å holde følge vet vi ikke ennå.

Det er et par år siden Valve først begynte å fortelle om sine planer om å lage egen maskinvare. Resultatet så langt er Steam Machines – spesialbygde PC-er som kommer med Steam OS forhåndsinstallert – og den overnevnte Steam-kontrolleren. Sammen med HTC har Valve også planer om å kaste seg på VR-bølgen med HTC Vive.

De Valve-utviklede enhetene er også i horisonten.
Steam-kontrolleren og Steam Machines har fått slippdato »

Siste fra forsiden