Nå har Steam-kontrolleren og Steam Machines fått slippdato

Se hvordan Valve mener kontrolleren skal fungere.

Valve

I en pressemelding forteller Valve at de vil slippe Steam Machines og Steam-kontrolleren 10. november. De som velger å punge ut på forhånd skal få tilgang allerede 16. oktober. Prislappen på kontrolleren ligger på om lag 460 kroner om vi bruker dagens kronekurs.

I tillegg har Valve sluppet en video der de demonstrerer hvordan de tror Steam-kontrolleren skal fungere med spill som vanligvis er mer myntet på mus og tastatur-kombinasjonen. Den ser du nederst i artikkelen.

Ny kontrollmetode

Etter flere revisjoner har Valve landet på en mellomting mellom en vanlig spillkontroller og det mer abstrakte designet de først viste frem i 2013. Som du ser i bildet øverst i artikkelen har kontrolleren to flater på hver sin side av gripehåndtakene. Disse skal kunne brukes som styreflater, som vi kan se i videoen.

I midten av kontrolleren har vi en mer vanlig analogstikke og fire kontekstknapper, og skuldrene har triggerknapper som kan skrues til å være enten analoge eller digitale.

Det er et par år siden Valve først begynte å fortelle om sine planer om å lage egen maskinvare. Resultatet så langt er Steam Machines – spesialbygde PC-er som kommer med Steam OS forhåndsinstallert – og den overnevnte Steam-kontrolleren. Sammen med HTC har Valve også planer om å kaste seg på VR-bølgen med HTC Vive.

Nå gir Steam deg pengene tilbake dersom du ikke likte spillet »

Slik er Steam-kontrolleren. (Video: Valve)

Siste fra forsiden