Denne modifikasjonen gjør Grand Theft Auto V merkbart penere

Nå begynner oppussingsarbeidet.

Martin Bergman

Vi har tidligere skrevet om at mannen bak iCEnhancer – modden som gir Grand Theft Auto IV en ny og penere drakt – har begynt å fikle med å pynte på Grand Theft Auto V også. Nå ser det ut som om han har fått konkurranse.

Martin «Toddyftw» Bergman har sluppet noen skjermbilder og en video av en modifikasjon som pusser opp Grand Theft Auto V merkbart.

Video av modifikasjonen. (Video: Martin Bergman)

Bergmans modifikasjon – kalt Toddyhancer – er fremdeles på snekkerbenken, så vi får neppe spille den i umiddelbar fremtid. I mellomtiden kan vi kose oss med skjermbildene nederst i artikkelen, og den korte videoen.

Vel å merke er bildene fra en eldre utgave av modifikasjonen, så vi antar at ting har endret seg litt. Synes du bilderaten i videoen er litt lav, skyldes det at den ble tatt opp på en bærbar maskin.

Toddyhancer tar i bruk flere forskjellige verktøy for å få til den grafiske overhalingen. Blant annet brukes ReShade for å legge et nytt lag av fargekorreksjon, dybdesyn og lyssetting over spillet. I tillegg bruker Bergman også ENB – et verktøy som blander flere grafiske modifikasjonsmuligheter, på tvers av flere spill.

Sent men godt

Grand Theft Auto V ble lansert til Windows 14. april, om lag 20 måneder etter at spillet først dukket opp på Xbox 360 og PlayStation 3. Det sene slippet ser ikke ut til å ha stagget på viljen til å plukke opp spillet for PC-publikumet, som nå er godt i gang med å oppleve den store åpne sandkassen som utvikler Rockstar har bygd opp.

Modifikasjoner har vært noe av det som har dominert nyhetsbildet rundt denne siste lanseringen av spillet. For eksempel skrev vi litt om en modder som tar over spillet med sin egen telefon, samt fikk endelig bekreftet at bruk av enspillermodifikasjoner ikke stenger spillere ute av flerspillerdelen Grand Theft Auto Online – noe flere hardnakket hevdet i harnisk på flere steder på internett.

Noen har også begynt å bygge gamle verdener ti det nye spillet.
Her er Vice City i Grand Theft Auto V »

Siste fra forsiden