Dere brukte 241 milliarder minutter på Twitch i 2015

League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive og Dota 2 hadde flest seere.

Strømmetjenesten Twitch har publisert en hel del statistikk fra fjoråret, som kanskje kan forklare hvorfor huset ditt aldri var helt ryddig eller hvorfor middagen aldri var på bordet til planlagt tid.

I løpet av 2015 brukte seere verden over mer enn 241 milliarder minutter – nesten 460 000 år – på å se video på Twitch, med et gjennomsnitt på syv timer per seer hver eneste måned.

Til enhver tid hadde tjenesten et snitt på over 500 000 seere, med en topp på over to millioner samtidige seere 23. august, da finalene i ESL One: Cologne 2015 og League of Legends NA LCS ble avholdt samme helg.

League of Legends på topp

League of Legends var mest sett på Twitch i 2015.
Riot Games

Kanskje ikke uventet var det League of Legends som tok tittelen for flest seere i løpet av året, mens Counter-Strike: Global Offensive og Dota 2 knep de to siste pallplassene:

Topp ti spill sett på Twitch i 2015:

  1. League of Legends
  2. Counter-Strike: Global Offensive
  3. Dota 2
  4. Hearthstone
  5. Minecraft
  6. H1Z1
  7. Destiny
  8. World of Tanks
  9. World of Warcraft
  10. FIFA 15

For en god sak

Games Done Quick-aksjonen samler inn store summer til veldedige formål.
Skjermbilde AGDQ

Det var ikke bare lek og moro for Twitch-strømmerne i året som gikk, men mange hadde også et sterkt fokus på spilling for veldedige formål. Totalt ble nesten 150 millioner kroner samlet inn til ulike organisasjoner, hvorav 86 millioner ble donert under fjorårets Extra Life- og Games Done Quick-aksjoner.

Også her til lands var givergleden på Twitch stor, og norske Preben «Prebz» Fjell og Dennis Vareide samlet i desember inn over en million kroner til Kreftforeningen.

Twitch sine nettsider kan du se en rekke andre statistikker, som for eksempel på hvilken plattform Twitch brukes mest, hvor mange chat-meldinger som ble skrevet i løpet av året og diverse tall på årets store e-sportbegivenheter.

Hva mener du? Er det gøy å se på andre spille spill eller det bare bortkastet tid?

Siste fra forsiden