Feature

Lesernes spillfavoritter

Dere har kåret de beste spillene fra 2015

To storspill stakk av med nesten halvparten av stemmene.

I romjulen kåret Gamer.no-redaksjonen de beste og mest skuffende 2015-spillene i ni kategorier. I tillegg presenterte ni skribenter sine personlige favorittspill fra fjoråret.

Etter over 4200 leserstemmer kan vi nå avsløre hvilke av fjorårets spill dere likte aller best.

Også i år satte redaksjonen i Gamer.no opp en avstemning mellom det vi anså som de viktigste, beste eller største utgivelsene fra i fjor, men leserne stod naturligvis fritt til å velge et helt annet spill ved å fylle ut et tomt felt i avstemningsmodulen som har ligget ute siden 14. desember.

I tilsvarende leserkåring i 2014 stakk Banished av med en overlegen førsteplass, etterfulgt av Dragon Age: Inquisition og Destiny. I år var det to storspill som fikk klart flest stemmer. Faktisk gikk over 46 prosent av stemmene til disse spillene alene, og til slutt var det kun 39 stemmer som skilte vinneren og andreplass.

Her er listen over de 20 spillopplevelsene leserne av Gamer.no likte best i 2015:

20. assassin's Creed: Syndicate (41 stemmer)

I Assassin's Creed: Syndicate reiser spilleren til London på midten av 1800-tallet for å ta del i den industrielle revolusjonen. Her møter man ikke bare en, men to hovedpersoner. Søsknene Jacob og Evie byr på to ulike måter å løse utfordringene på. Syndicate har mer frihet og valgmuligheter, og man får lyst til å gjennomføre alle ekstraoppgavene for å se hvor man føres.

Les anmeldelsen av Assassin's Creed Syndicate på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Assassin's Creed Syndicate »

19. HALO 5: GUARDIANS (46 STEMMER)

Utviklerne har gjort essensielle grep med Halo 5 for å holde serien frisk og relevant i møte med stadig tøffere konkurranse. Spillet har en todelt historie, en ny hovedperson i tillegg til Master Chief, og er så og si bygd opp fra grunnen som et samarbeidsspill. Det er tydeligere enn noen gang at du spiller en supersoldat, samtidig som Halo-følelsen er på plass hele veien.

Les anmeldelsen av Halo 5: Guardians på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Halo 5: Guardians »

18. PILLARS OF ETERNITY (47 stemmer)

Pillars of Eternity er et vellykket forsøk på å gjenskape magien fra klassikere som Baldur's Gate og Icewind Dale. Med sitt isometriske perspektiv, kamper i sanntid og et fokus på sideoppdrag og rollespilling er dette en spillbar nostalgibombe. Et av årets mest etterlengtede spill levde godt opp til forventningene.

Les anmeldelsen av Pillars of Eternity på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Pillars of Eternity »

17. BATMAN ARKHAM KNIGHT (49 stemmer)

Det avsluttende kapittelet i Rocksteadys Batman-trilogi er også det beste, mest komplette og flotteste. Batman Arkham Knight syr sammen spennende sideoppdrag, ubarmhjertelige utfordringer og kløktige gåter i spillets store, levende univers – og alt flyter godt sammen i en herlig symbiose.

Les anmeldelsen av Batman Arkham Knight på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Batman Arkham Knight »

16. UNDERTALE (50 stemmer)

Sjelen i Undertale ligger i det originale kampsystemet, der du kan velge om du vil slåss mot monstre eller prøve å snakke de ut av kampviljen. Spillet velter om på rollespillsjangeren på mesterlig vis, og gjør ofte ting du ikke vil klare å forutse. Gjerne på et vis som gjør opplevelsen mye mer emosjonell enn du i utgangspunktet har tatt høyde for.

Les anmeldelsen av Undertale på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Undertale »

15. DYING LIGHT (60 stemmer)

Selv med en så velkjent fiende som zombier ble Dying Light et solid og underholdende sandkassespill. Hovedgrunnen er bevegeligheten til hovedpersonen. Klatring opp vegger, halsbrekkende hopp og intense løpeturer om natten går smertefritt med gode kontroller og et smart design.

Les anmeldelsen av Dying Light på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Dyling Light »

14. RAINBOW SIX: SIEGE (67 stemmer)

I Rainbow Six Siege er enspilleren droppet til fordel for et spill som setter spillerne opp mot hverandre. Det fører til intense kamper mellom politi og gisseltakere der god planlegging er viktig for å lykkes. Sekundet der man aktiverer en eksplosiv som åpenbarer fiendens svakheter er uvurderlig. At svært mye kan ødelegges gir en frihet bare Battlefield-spillene har gitt tidligere.

Les anmeldelsen av Rainbow Six Siege på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Rainbow Six Siege »

12. ORI AND THE BLIND FOREST (68 stemmer)

Dette engasjerende og utfordrende eventyret er inspirert av Disney-filmer og filmer fra japanske Studio Ghibli. Spillets mekanikker er lettfattelige og presise, og totalopplevelsen preges av blendende vakker grafikk, et strålende lydspor og en rørende historie om ensomhet, lengsel og glede.

Les anmeldelsen av Ori and the Blind Forest på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Ori and the Blind Forest »

12. CALL OF DUTY: BLACK OPS III (68 stemmer)

Enspilleren i årets Call of Duty byr på mange øyeblikk med underholdende action, og det er gøy å leke med Bioshock-aktige krefter, men det er den svært tilfredstillende flerspilleren som er gullet i Black Ops III. Økt mobilitet og kule spesialistklasser tilfører en god dose personlighet og variasjon til en serie som har trengt det en stund.

Les anmeldelsen av Call of Duty: Black Ops III på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Call of Duty: Black Ops III »

11. HEROES OF THE STORM (78 stemmer)

Blizzard har lykkes i å lage et spill som tar det beste fra andre MOBA-spill, samtidig som de gjør sin egen vri for å skape en ny spillopplevelse som hele tiden byr på seg selv. De har kanskje ikke lykkes med Heroes of the Storm som e-sport, men spillet er en utmerket introduksjon til de som er nysgjerrige på sjangeren. Samtidig har det dybde nok for den erfarne.

Les anmeldelsen av Heroes of the Storm på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Heroes of the Storm »

10. STARCRAFT: LEGACY OF THE VOID (84 stemmer)

Legacy of the Void retter fokuset på Protoss-rasen. Kampanjen byr på mange timer med gjennomtenkte utfordringer, og på nett er opplevelsen like solid som alltid. Du blir nødt til å prøve noen nye strategier for å henge med, men det meste er ved det gamle. Spillet demonstrerer at den gode, gamle sanntidsstrategisjangeren fremdeles har livets rett.

Les anmeldelsen av StarCraft II: Legacy of the Void på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på StarCraft: Legacy of the Void »

9. CITIES: SKYLINES (90 stemmer)

Cities: Skylines er på mange måter det alle håpet at SimCity skulle være. Det å planlegge og plassere ut veier, bygninger, strøm og vann er intuitivt og enkelt, og det er masse innhold å ta tak i for å lage en enorm by. Skylines er et robust spill som treffer den hårfine balansen mellom å være imøtekommende mot nye spillere og dypt og omfattende nok for erfarne entusiaster.

Les anmeldelsen av Cities: Skylines på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Cities: Skylines »

8. LIFE IS STRANGE (96 stemmer)

Episodespillet Life is Strange innbyr til eksperimentering og utforsking, og vet hvordan det belønner nysgjerrige spillere. Aller mest er det historien som imponerer, og alle trådene spinner ut fra hovedpersonens evne til å reise i tid. Life is Strange er likevel langt større enn tidsreisinga. Det er noe Twin Peaks-aktig over stemningen i dette franskeutviklede college-dramaet.

Les vårt førsteinntrykk av Life is Strange på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Life is Strange »

8. JUST CAUSE 3 (96 stemmer)

Just Cause 3 satte et eksplosivt punktum for spillåret 2015. Man får en massiv og utrolig vakker verden å leke seg med, og så godt som alt man gjør er spennende, morsomt og vågalt. Gripekrok, fallskjerm og vingedrakten står i forsetet, og fantasien er det eneste som setter grenser i dette eventyret som for det meste drives av ens egne lyster og spinnville påfunn.

Les anmeldelsen av Just Cause 3 på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Just Cause 3 »

6. STAR WARS BATTLEFRONT (98 stemmer)

Star Wars Battlefront er Star Wars så godt det lar seg gjøre i spillform. Fra første stund blir man kastet direkte inn i filmens univers, til et sted der laserskudd, lyssabler og jediriddere faktisk finnes. Musikk, lydeffekter og ikke minst det visuelle er alle ingredienser som forteller om dette, og planetene man får utforske stråler i sin unike pomp og prakt.

Les anmeldelsen av Star Wars Battlefront på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Star Wars Battlefront »

5. BLOODBORNE (150 stemmer)

Med Bloodborne er oppskriften fra Souls-spillene perfeksjonert på alle tenkelige måter. Kampsystemet er raskt, intuitivt og gøy, og våpensystemet er en aldri så liten genistrek. De ekstremt detaljerte miljøene og de særegne monstrene forteller om spillets fascinerende historie uten å ytre et eneste ord. Alt i alt er Bloodborne er et moderne mesterverk.

Les anmeldelsen av Bloodborne på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Bloodborne »

4. METAL GEAR SOLID v: THE PHANTOM PAIN (204 stemmer)

Metal Gear Solid V endrer formelen man har blitt kjent med fra de tidligere spillene radikalt, og treffer på nær sagt alle punkter. Nå er det spillbarheten og en åpen verden som står i fokus, og det har sjeldent vært bedre. Skyting, sniking og hvilke løsninger og taktikk man velger å gå for er helt opp til hver enkelt spiller. En perfekt avslutning på serien.

Les anmeldelsen av Metal Gear Solid V: The Phantom Pain på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Metal Gear Solid V: The Phantom Pain »

3. ROCKET LEAGUE (247 stemmer)

FIFA kan ta seg en bolle. Rocket League er slik fotball bør være: raskt, frenetisk, og skikkelig hardfør, skrev vår anmelder. Spillet treffer alle punktene som må til for å skape et råkult sportsspill. Det er enkelt nok til at man lærer seg mekanikken på et par minutter, men komplisert nok til at de små finurlighetene først sitter etter et par timer med spilling.

Les anmeldelsen av Rocket League på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Rocket League »

2. THE WITCHER III: WILD HUNT (956 stemmer)

The Witcher III er det beste spillet i serien. Grafikken og omgivelsene man utforsker er detaljerte, varierte og aldri kjedelige. Det kjennes ut som om det finnes noe nytt rundt hver sving, og man vet aldri hva som venter i landsbyen lenger ned i veien. Det kan være et mordmysterie, eller kanskje innbyggerne plages av et fælt monster ingen greier å ta livet av.

Les anmeldelsen av The Witcher III: Wild Hunt på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på The Witcher III: Wild Hunt »

1. FALLOUT 4 (995 stemmer)

Fallout 4 hører hjemme i rekken av spill du venter i årevis på, uten å bli skuffet når det endelig kommer. Her er det store forbedringer fra Fallout 3, mest merkverdig er de livaktige fargene og den gode skytefølelsen. Historien er overraskende god, og de utallige sideoppdragene og varierte figurene gjør The Commonwealth til en plass du tror du eksisterer i.

Les anmeldelsen av Fallout 4 på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Fallout 4 »

Enig eller uenig med listen? Bruk gjerne kommentarfeltet til å fortelle oss hvilket spill du husker best fra 2015.

Siste fra forsiden