Derfor har PlayStation 4-kontrolleren dette blå lyset

– Vi kunne ikke fortelle noen hva lyset egentlig var til, forteller Sony.

Dette lyset fikk mye oppmerksomhet.
Sony

Etter PlayStation 4-lanseringen i fjor høst var det mange som stusset litt på hva baklyset på den nye Dual Shock 4-kontrolleren egentlig er til. Selv om noen spill og aplikasjoner bruker det i sparsommelig grad virket det ulogisk å la lyset stå på hele tiden og trekke batterikapasitet.

«Blå-lys det var jo da dom tok lappen.».

Nå har en Sony-ansatt kastet litt lys på funksjonaliteten til det blå feltet. I et intervju med nettstedet TechRadar forteller en av selskapets teknisk designere, Jed Ashforth, at det faktisk var Sonys VR-gjeng, som jobbet med Project Morpheus, som trumfet gjennom blåslyset. Aberet var at ingen kunne si noe om hvorfor lyset var der.

– Det var for å å kunne spore VR. Da alle disse tingene kom ut for seks måneder siden, og alle klagde på at lyset ble reflektert i TV-en og slikt, så tenkte vi «Å nei!». Vi kunne jo ikke si noe om hvorfor lyset var der, fortalte Ashfort om det omdiskuterte baklyset.

Morpheus og ny oppdatering

Project Morpheus ble avduket under GDC i år.
Audun Rodem, Gamer.no

Det er nå litt over en måned siden Sony trakk sløret av VR-brillene Project Morpheus. Brillene ble først diskutert under Game Developers Conference, og er etter sigende langt unna en slippdato ennå. Den argeste konkurrenten er nok Facebook-oppkjøpte Oculus Rift som vi har prøvd i ulike utgaver det siste året.

For øvrig er det faktisk mulig å dimme baklyset på PlayStation 4-kontrolleren nå, etter at Sony slapp en ny oppdatering med denn muligheten. I tillegg til dimmingen inkluderte oppdateringen videoredigeringsverktøyet SHAREfactory, muligheten til å skru av HDCP-beskyttelse for spill slik at man kan ta opp video fra HDMI-porten, og en rekke annet snadder. Hele listen kan du se på PlayStations blogg.

Facebook-gründeren prøvde også Project Morpheus før konkurrentoppkjøpet.
Zuckerberg tok på seg brillene bare én uke før Facebook kjøpte Oculus »

Siste fra forsiden