Podkast

Retro Crew

– Det er fullt mulig å skaffe seg en komplett Master System-samling

Retro Crew snakker om å samle på gamle spill.

Bilde fra Kenneth Jørgensens samling.
Kenneth Jørgensen

Vi er mange som liker gamle spill, men noen tar kjærligheten til spillmediets historie lenger enn andre. Vi snakker selvfølgelig om samlerne, som gjerne betaler flere tusen for individuelle spill og helst vil ha dem uåpnet selv om det betyr at de aldri får sett hva som befinner seg inni boksene.

Nok et bilde fra samlingen til Kenneth Jørgensen. (bilde: Kenneth Jørgensen).

De mest ihuga samlerne i Retro Crew er Kenneth Jørgensen og Ketil Espenæs, og i denne episoden snakker de om samlingene sine, utfordringene de opplever og hva som motiverer dem til å bruke penger på denne hobbyen. Jørgensen fokuserer primært på spill til Sega og Nintendo, mens Espenæs' samlemani omfavner både konsoll og datamaskiner.

I studio finner vi også Jostein og Alexander Hakestad. Som vanlig når Retro Crew samles går praten løst, om alt fra hvordan det var å laste ned Cindy Crawford-bilder fra den lokale BBS-en til hvilke av dagens spill som kan bli verd gode penger i fremtiden.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 75 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Vi ser på bestefaren til Dragon Age
Knappesekvensene kan spores tilbake til Dragon's Lair
Klassiske låter fra Sega Master System

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden