Det gikk som fryktet: Fan-spillet Pokémon Uranium måtte stoppes

Nintendo satte ned foten, men 1,5 millioner rakk å laste det ned.

Pokémon Uranium Team

Da vi skrev om fan-utviklede Pokémon Uranium sist uke, spådde vi at det ikke ville ta lang tid før rettighetshavernes advokater luktet blod.

Hele uttalelsen fra teamet.
Pokémon Uranium Team

Lørdag bestemte folkene bak prosjektet seg for å fjerne nedlastingslenken for å være på den sikre siden. Innen da hadde prosjektet rukket å bli en stor suksess.

– Etter mer enn 1,5 millioner nedlastinger har vi fått høre om flere forespørsler fra advokater som representerer Nintendo. Selv om vi personlig ikke har blitt kontaktet, er det tydelig hva de ønsker, og vi respekterer ønskene deres. Vi vil derfor ikke fortsette å dele spillet fra våre nettsider, forteller utviklerne i en uttalelse.

– Har ikke kontroll på alle andre

Slik er Pokémon Uranium. (Video: PokémonUranium)

Selvfølgelig er det slik at det som legges ut på internett sjelden forsvinner helt. Dette vet Pokémon Uranium-utivklerne også, og advarer om at de ikke har noen knytninger til noen av de som kan komme til å laste opp spillet for videre deling.

– Vi råder dere til å være svært forsiktige om dere laster ned spillet fra uoffisielle kilder.

Pokémon Uranium ble sist uke sluppet for nedlasting, etter å ha vært under utvikling i ni å. Det ambisiøse prosjektet har resultert i et spill som ligger tett opp mot Pokémon-formelen slik den var rundt Game Boy Advance og Nintendo DS-dagene. En tropisk setting og over 150 nye selvlagde Pokémon er noe av det spillet har å by på. Man skal også kunne ta lommemonstrene sine med i kamper, eller bytte dem med andre spillere, via internett.

Slike spill vil for øvrig fortsette å slite med rettighetshavernes advokater. Det er nemlig slik at det å ignorere slike fan-prosjekter kan skade rettighetene til selskapene over tid.

I forrige uke skrev vi for eksempel om den fan-skapte nyversjonen av Metroid 2: Return of Samus som Nintendo gikk i strupen på.

At fansen likevel kan være svært kreative er det ingen tvil om.
I noen tilfeller var det faktisk fansen som «gjorde ferdig» spillene »

Siste fra forsiden