Det norske plattformspillet Teslagrad er rett rundt hjørnet

Bergenserne i Rain Games har røpet lanseringsdatoen.

Rain Games

Bergen-studioet Rain Games har annonsert at Teslagrad vil lanseres for Windows, Mac OS X og Linux den 13. desember i år. Spillet kommer i første omgang til Steam, Desura, GOG og GamersGate. Spillet er fortsatt under utvikling for Wii U og PlayStation 3, og disse versjonene kommer i 2014.

Som navnet gir et lite hint om, blir elektrisitet et viktig tema i spillet. (bilde: Rain Games).

Utforsk Teslas steampunk-tårn

Teslagrad er et todimensjonalt hjernetrim/plattformspill inspirert av «Metroidvania»-sjangeren. Spillet kombinerer problemløsning, utforskning og action, og er satt til over 100 håndtegnede nivåer i et steampunk-inspirert tårn. Ifølge utviklerne vil de som tar seg tid til å utforske bli belønnet.

Om du lurer på om spillet er noe for deg kan du laste ned en spillbar demo. Den ble gjort lansert allerede i august, og er tilgjengelig på alle de tre operativsystemene spillet lanseres til.

Steam-utgivelsen kom i stand etter en Greenlight-kampanje i sommer, og spillet lå på førsteplass på tjenesten da Steam, som til da hadde vært svært restriktive, plutselig åpnet slusene og slapp gjennom hele 100 spill.

Teslagrad er forøvrig ikke den eneste norske Greenlight-suksessen som er klar for Steam-lansering i disse tider. D-Pads actionfylte plattformspill Savant Ascent ligger an til å lanseres på tjenesten i morgen. I motsetning til Teslagrad er det spillet imidlertid allerede tilgjengelig direkte fra utvikleren.

Vi har tidligere skrevet om Teslagrad i en samleartikkel om kommende, norske indie-spill. Andre spennende, norske spillprosjekter inkluderer førstepersonsgrøsseren Draugen, babygrøsseren Among the Sleep og, selvfølgelig, det etterlengtede eventyrspillet Drømmefall Kapitler.

Siste fra forsiden