Det populære indiespillet Stardew Valley inntar Nintendo Switch

Er nå rett rundt hjørnet.

Med sin nye Switch-konsoll har Nintendo gjort det klart at de satser tungt på indiespill, og en av de kanskje mest etterlengtede titlene på plattformen i så måte har nok vært kritikerroste Stardew Valley. Nå er Switch-versjonen av spillet rett rundt hjørnet.

Stardew Valley slippes på Nintendos nye maskin den 5. oktober, altså på torsdag. Datoen kommer fra utvikleren selv i en Twitter-melding. Spillet vil slippes i Nintendos digitale eShop-butikk, og ingen fysisk utgave er planlagt ennå.

På spillets offisielle hjemmeside gir utvikleren uttrykk for glede over at tittelen nå inntar Nintendo Switch, av flere grunner.

Også på Windows, PlayStation 4 og Xbox One

ConcernedApe

– Jeg er veldig glad for å se Stardew komme til en Nintendo-konsoll. Jeg vokste opp med Nintendo, tross alt. Dette vil ikke bare være første gangen Stardew Valley kommer til en Nintendo-plattform, men også den første gangen spillet kommer til et bærbart system, skriver utvikleren.

Stardew Valley, som først ble sluppet på Windows-plattformen i februar i fjor, er en slags blanding av rollespill og gårdssimulator hvor spilleren blant annet sanker mange ulike typer ressurser ressurser, dyrker mark, oppgraderer utstyr og deltar i sosiale aktiviteter med andre figurer i spillet.

Spillet er tungt inspirert av Harvest Moon-serien og er blant annet blitt rost for sin høye detaljrikdom og for å gi spilleren en svært høy grad av frihet. Det kom først på Steam-plattformen, og deretter dukket det også opp i digitale utgaver til Xbox One og PlayStation 4 på tampen av fjoråret. I april kom det også i fysiske utgaver til disse to konsollene, med ekstrainnhold.

I januar i år kåret for øvrig Gamers lesere Stardew Valley til et av deres ti favorittspill i 2016.

Det kommer flere spennende spill i oktober: Her er de vi gleder oss mest til »

Siste fra forsiden