Det tok 9 år, men nå er Final Fantasy XV «ferdig»

Nå gjenstår det viktigste arbeidet.

Square Enix

Ifølge Square Enix er Final Fantasy XV nå helt spillbart fra start til slutt. Dette forteller de, ifølge Gematsu, på sitt fora.

– Vi er på det punktet der vi kan spille spillet i sin helhet fra begynnelsen. Dette gjør at alle i utviklingsteamet kan få et godt syn på spillet, skriver programmerer Satoshi Kitade.

Likevel gjenstår det mye arbeid for utviklerne før det japanske rollespillet er klart for markedet. Fokuset videre ligger på å optimalisere spillet, finslipe enkeltbiter og å justere spillmekanikkene slik at alt klaffer når spillet lanseres en gang i løpet av 2016.

10 år med utvikling

Final Fantasy XV.
Square Enix

Final Fantasy XV har vært et spill med en trøblete utviklingsprosess. Før spillet ble til det det er nå, gikk det under navnet Final Fantasy Versus XIII. Det var et spill preget av en uhyrlig lang utviklingstid, og mye av innholdet fra den gang har blitt skrotet. Fra spillet ble annonsert som et PlayStation 3-spill i 2006 tok det lang tid før Square Enix begynte å vise frem scener fra spillet, og selv da virket det som om det gikk trått for prosjektet.

På E3 2013 åpnet fortalte Square Enix at spillet hadde fått et nytt liv som Final Fantasy XV, under ledelse av Hajime Tabata sammen med Tetsuya Nomura. Prosjektet ble gjort om til et PlayStation 4- og Xbox One-spill.

I 2014 var Nomura ferdig med sin rolle i prosjektet, og gikk over til å lede utviklingen av Kingdom Hearts III. Ifølge den nye videoen ble det da gjort en del vurderinger av hva som skulle være med og hva som skulle kastes ut. Det er denne prosessen som skal ha ledet til mange av endringene.

Vi tok en titt på demoen av spillet i mars »

Siste fra forsiden