Det vil ta fem milliarder år å besøke alle No Man's Sky-planetene

Og da er du kun ett sekund på hver planet.

Stor, større, mer eller mindre uendelig.
Hello Games

Vi har lenge hørt at No Man's Sky skal bli et massivt spill. Ordlyden så langt har indikert at det skal være en hel hurv av unike planeter å utforske, generert av spillet slik at ingen er helt like. Nå vet vi også hvor lang tid det ville ha tatt en person å svippe innom hver planet.

No Man's Sky skal bli gigantisk.
Hello Games

I en uttalelse til IGN forteller Hello Games Sean Murray at det vil ta om lag fem milliarder år å besøke hver planet i spillet, og da bare for ett sekund av gangen.

Bak det astronomiske tallet ligger også en teknisk forklaring. Utvikler Hello Games valgte å bruke 64-bitstall for å generere planetene, heller enn å ty til 32-bittstall. På ett tidspunkt jobbet de faktisk med 32-bittstall, noe som ville ha skrenket inn tidsrommet til noen tusen år. Til slutt valgte de å gå for 64-bitsløsningen – noe som sørger for at man kan lagre verdier til en sum av 2 opphøyd 64 – for å sikre at påstanden om et «uendelig univers» ble så riktig som mulig. Med det nåværende makstallet vil en enkelt person aldri rekke å se alt.

Fremdeles et diffust storspill

Store planeter loves.
Hello Games

Helt siden avdukingen i fjor høst har No Man's Sky vært et konsept som det har vært vanskelig å få taket på. I tillegg til at Hello Games lover en massiv verden som kan utforskes, har de ikke forklart alt av ingredienser ennå.

Spillet har hundrevis av systemer for å generere nytt innhold, noe som skal sikre en gedigen stor variasjon – både med tanke på landskapsformasjoner, dyreliv og vegetasjon.

Store romslag loves også, og det er slett ikke alt livet på de ulike planetene i spillet er like begeistret for besøkende fra verdensrommet. Man skal kunne tukle med sitte eget romskip for å få et overtak i kampene, selv om detaljer rundt dette også er diffust ennå.

No Man's SKy var blant våre favorittspill fra E3 i år.
Vi hadde også en rekke andre spillfavoritter fra stormessen »

No Man's Skys E3-trailer.

Siste fra forsiden