Unreal Engine 5/Xbox Series X

Dette er et av de første spillene som skal lages med Unreal Engine 5

Microsoft har sluppet mer informasjon om Xbox Series X-fremtiden.

Senua's Sacrifice: Hellblade II byr på Unreal Engine 5-grafikk.
Microsoft

I et lengre innlegg på sine offisielle Xbox-sider har Microsoft nå kommet med en oppsummering av hva vi kan vente oss fra det neste kapittelet i selskapets konsollsatsing. I innlegget dukker det også opp en nyhet eller to.

Microsoft kan blant annet opplyse at et av de første spillene som er offisielt kunngjort til Xbox Series X, Senua’s Saga: Hellblade II, skal lages med den nyeste versjonen av Epics spillmotor.

– Kraften til Xbox Series X ble først demonstrert med avdukingen av Senua’s Saga: Hellblade II. Teamet bygger spillet med Unreal 5 for å bringe serien til nivåer vi aldri før har sett, skriver Microsoft ubeskjedent.

Optimaliserer Gears 5

Hva dette vil bety for spillet når det gjelder teknisk kvalitet gjenstår selvsagt å se, men vi har allerede sett en ganske lekker trailer fra Hellblade II som ifølge Microsoft ble laget i selve spillmotoren.

Xbox Series X.
Microsoft

Ikke minst har vi også fått servert en demonstrasjon av Unreal Engine 5-motoren, riktignok kjørt på en PlayStation 5, som også lover godt for neste generasjon konsollspill.

Ennå er det fint lite som er delt om den neste Hellblade-spillet, men det første spillet mottok intet mindre enn full pott av vår anmelder i 2017.

Ellers opplyser Microsoft at Gears 5 kommer i en Xbox Series X-optimalisert versjon som blir tilgjengelig samtidig med konsollanseringen. Optimaliseringene vil blant annet omfatte mellomsekvenser i 4K og 60 FPS, og The Coalition ser også på muligheten for å tilby bildefrekvens på 120 FPS i flerspillermoduser.

Ikke minst skal CD Projekt REDs kritikerroste The Witcher 3 komme i en optimalisert versjon til Xbox Series X, som blant annet vil by på 4K-oppløsning.

Flere detaljer kan du finne på Xbox-nyhetssiden.

Les også: Xbox Series X satser knallhardt på bakoverkompatibilitet »

Siste fra forsiden