Dette er første glimt av Steams lokale strømming 

Tyder på at det er mulig å registrere flere signalmottakere.

Valve vil ta over stua di.
Valve

For ikke lenge siden rullet nettjenesten Steam ut en betatest som inneholdt noe skjult snadder. Gjemt bak et par menyvalg og tuklejusteringer finner man nemlig første spor etter lokal strømming – en tjeneste som utvikler Valve satser på med sine kommende maskinvareinitiativ.

Ikke ferdig

Her kommer menyvalget.

Nettstedet SteamDB har lagt ut en oversikt over hvordan du kan grave frem de tidlige menyvalgene, som leder til at man får et valg i instillinger-menyen kalt «In-Home Streaming». Vel og merke er ikke funksjonen ferdigimplementert enda, og på nåværende tidspunkt er det kun det visuelle rammeverket vi kan tolke. Likevel gir det en indikator for hva Valve ønsker å tilby med tjenesten.

Den lokale strømmefunksjonen kommer angivelig til å la brukeren registrere flere signalmottakere på det lokale nettverket. Vi kan skimte muligheten til å begrense hvor mye båndbredde som brukes, samt bildeoppdateringsfrekvensen – mest sannsynlig for å optimalisere tjenesten til den tilgjengelige ytelsen.

Slik kan menyen komme til å se ut.

En av grunnene til at det ikke er mulig å bruke funksjonaliteten enda er at den krever å ha brukeren logget på Steam-klienten på begge maskinene. Det er ennå ikke mulig. SteamDBs «Marlamin» forteller at han har prøvd å trikse det til, men at funksjonaliteten ikke virker å være ferdig uansett.

Vil kapre stua

Lokal strømming er en del av Valves større plan om å kapre et nytt segment av PC-spillmarkedet. I tråde med dette vil de lansere et eget Linux-basert operativsystem, kalt SteamOS, samt tilby en rekke ferdigbygde PC-er. Den langsiktige planen for den lokale strømmingen er å gjøre hele Steam-biblioteket tilgjengelig for alle som bruker operativsystemet ved å strømme fra kraftigere maskiner.

Les også: Valve har kunngjort Steam Machines
Les også: Valve har kunngjort SteamOS

Siste fra forsiden