Dette er LEGOs svar på Minecraft

LEGO Worlds minner mye om suksesspillet.

Warner Bros.

Warner Bros. Interactive og TT Games har valgt å ta et nytt skritt fremover i LEGO-baserte dataspill. Mandag kveld lanserte de LEGO Worlds via Steams Early Access-tjeneste, et spill som tar de danske byggeklossene til et helt nytt nivå.

– LEGO Worlds flytter den klossebyggingen folk har lekt med i årevis over til en digital plattform som leverer en helt ny opplevelse, forteller Tom Stone fra utvikler TT Games i en pressemelding.

Bygg alt du vil

Sånn i tilfelle du trengte å fikse litt på terrenget (Skjermbilde: TT Games/Warner Bros. Interactive).

Inspirasjonen bak LEGO Worlds ser ut til å komme fra Minecraft. Spilleren plasseres i en enorm verden som er laget utelukkende av LEGO-klosser, fra havet til skyene, og derfra kan man gjøre nøyaktig hva man vil.

Alt er prosedyregenerert av spillet fra bunnen av, og spilleren kan forandre på omgivelsene slik man vil. Hver minste lille LEGO-kloss kan flyttes på, eller man kan bruke ferdiglagde verktøy til å endre på ting i langt større skala. En trailer som viser fram de ulike mulighetene i spillet gir oss et glimt av en enorm drill som lager et svært hull gjennom et fjell.

En annen funksjon i spillet traileren avslører er muligheten til å fritt lage enorme LEGO-kreasjoner med masse forskjellige typer klosser. Blant annet blir det konstruert en hel LEGO-landsby og en blid og fornøyd LEGO-snømann. Hvis bygging ikke er helt din greie kan du reise ut på oppdagelsesferd. Valget er ditt.

LEGO Worlds er ute nå, via Steam Early Access, men utviklerne har enda ikke sagt noe om en fastlåst lanseringsdato.

Vi har anmeldt mange LEGO-spill på Gamer.no:
The LEGO Movie: Videogame er et av de beste »

Annonseringstraileren til LEGO Worlds (Video: TT Games/Warner Bros. Interactive)

Siste fra forsiden