PlayStation Plus - Xbox Live Gold

Dette er spillene du får med PlayStation Plus og Xbox Live Gold i februar

Måneden byr blant annet på Control til PlayStation og Gears 5 på Xbox.

505 Games/Xbox Game Studios, Montasje: Gamer.no

Vi nærmer oss februar, og dermed står Sony og Microsoft klare for å pynte på spillbibliotekene til sine diverse abonnenter. Selskapene har nå avslørt hvilke spill man får med seg om man har PlayStation Plus eller Xbox Live Gold, og vi har oversikten her.

PlayStation Plus

Destruction AllStars (PlayStation 5)

Destruction AllStars.
Sony Interactive Entertainment

Bilspillet Destruction AllStars handler om å bygge flotte biler, for så å totalvrake dem i hektiske bil-mot-bil-kamper. Spillet byr på flere moduser, med fullstendig kaos der alle kjemper mot alle til lagbaserte moduser som kanskje krever hakket med strategi.

Spillet var opprinnelig planlagt som lanseringsspill for PlayStation 5, før det ble utsatt like før konsollen ble lagt ut for salg. I stedet har Sony og utvikler Lucid Games besluttet at spillet skal gis bort til PlayStation Plus-abonnenter i håp om å få inn så mange spillere som mulig.

Control: Ultimate Edition (PlayStation 4 og PlayStation 5)

Control.
505 Games

Den nyeste actionthrilleren fra Remedy Entertainment – studioet bak Max Payne og Alan Wake – tar turen til nye konsoller 2. februar. PlayStation Plus-abonnenter kan plukke opp Ultimate-utgaven uten ekstra kostnad, og får dermed sjansen til å oppleve et spill vi storkoste oss med i 2019.

– Noen skavanker til tross, Control er et fengslende og uhyre engasjerende spill som gir oss noe litt annet enn den typiske kriger på jakt etter å skyte i enda en krig. Det er en spennende og mystisk historie her som du må prøve å finne ut av. Historien ligger ikke bare over spillet som en forklaring på hvorfor ting skjer, den er en essensiell og integrert del i alt som skjer, og er en av få spillhistorier den siste tiden jeg virkelig har investert i, skrev Øystein Furevik i vår anmeldelse.

Concrete Genie (PlayStation 4)

Concrete Genie.
Sony Interactive Entertainment

Også Concrete Genie stammer fra 2019, og også dette spillet høstet ros fra vår redaksjon. I spillet maler man seg gjennom en dyster verden, og skaper eventyr og omgivelser som virkelig fenger.

– Concrete Genie er, i likhet med spill som De Blob, Flower og The Unfinished Swan, enormt givende når alt først klaffer. Det som i utgangspunktet fremstår som en ganske så livløs verden, kommer sakte, men sikkert til live etter hvert som man fyller den med det ene kunstverket mer underfundig enn det andre, og før man vet ordet av det sitter man og smiler bredt mens man beundrer det man har skapt, var dommen fra Espen Jansen.

Les også
Anmeldelse: Destruction AllStars

Alle tre spillene blir tilgjengelige for abonnenter via PlayStation-butikken fra 2. februar. Control og Concrete Genie er gratis frem til 1. mars, mens Destruction AllStars kan hentes ut helt frem til 5. april.

Xbox Live Gold

Gears 5 (Xbox One og Xbox Series X/S)

Gears 5.
Xbox Game Studios

Høydepunktet fra månedens Xbox Live Gold-spill er nok trolig Gears 5. Det femte hovedspillet i den populære Gears of War-serien kommer fullt optimalisert for Xbox Series X/S, og lar spillere oppleve både den gode flerspillerdelen og den ikke fullt så gode enspillerkampanjen.

– Gears of War var et kort og brutalt machospill som aldri prøvde å være noe mer enn et kort kapittel i noen erfarne krigere sine liv. Gears 5 prøver å være det motsatte å det feiler. Det seirer derimot – kanskje som forventet – stort i flerspillermodusen, skrev Øystein Furevik om Xbox One-utgaven i 2019.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 28. februar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Resident Evil (Xbox One og Xbox Series X/S)

Resident Evil.
Capcom

Grøsserklassikeren Resident Evil har fått flere nyversjoner oppgjennom årene, og i 2015 endte spillet opp på Xbox One. Denne versjonen pynter på opplevelsen, med opptil 1080p-oppløsning og 30 bilder i sekundet.

Hva handlingen angår får spillere slutte seg til elitegruppa S.T.A.R.S., med mål om å utforske mystiske hendelser ved et herskapshus utenfor Raccoon City – byen Resident Evil-fans har fått stifte godt bekjentskap til oppgjennom årene.

Vi har ingen anmeldelse av Xbox One-versjonen, men Gamecube-varianten fra 2002 fikk en god mottakelse av vår anmelder.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 28. februar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Dandara: Trials of Fear Edition (Xbox One og Xbox Series X/S)

Dandara.
Raw Fury

Dandara: Trials of Fear Edition er et todimensjonalt plattformspill i Metroidvania-sjangeren. Spillere får utforske en verden kalt Salt, der man må geleide spillets heltinne gjennom utallige utfordringer i håp om å redde dagen.

Ved siden av hovedspillet byr Trials of Fear-utgaven på tre nye områder å utforske, et utvidet lydspor, mer fokus på historie og en ekstra sjefsfiende å bekjempe.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. februar til 15. mars. Finn spillet i Xbox-butikken »

Indiana Jones and the Emperor's Tomb (Xbox One og Xbox Series X/S)

Indiana Jones and the Emperor's Tomb.
LucasFilm

Indiana Jones' eventyr inn i keiserens gravkammer kom opprinnelig ut på den første Xbox-konsollen i 2003. LucasArts-spillet byr på både gåteløsing og nevekamp mot nazister, men det holdt bare til en middels anmeldelse hos oss.

– Dette er et av de spillene en skulle ønske var bedre gjennomført enn det er, da det tross alt finnes potensiale for et bra spill her. The Emperor's Tomb virker rett og slett datert, og er ikke 2003 verdig. Hadde ikke navnet Indiana Jones vært inkludert i tittelen, er det vanskelig å tro at dette spillet ville fått noen særlig oppmerksomhet i det hele tatt, var dommen fra John Stian Andersen.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 15. februar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Lost Planet 2 (Xbox One og Xbox Series X/S)

Lost Planet 2.
Capcom

Det siste spillet på Xbox-lista er Lost Planet 2, som kom til Xbox 360 i 2010. Spillet følger i fotsporene til sin forgjenger, og leverer skuddvekslinger til fots og i digre robotkonstruksjoner. Lost Planet 2 fokuserer i hovedsak på samarbeidsspill for opptil fire spillere, noe vår anmelder likte langt bedre enn å spille alene.

– Jeg har et ekstremt ambivalent forhold til Lost Planet 2. Det er som to vidt forskjellige spill i én pakke, der jeg hater det ene og elsker det andre. Når Lost Planet fungerer er det noe av det mest engasjerende og frydefulle jeg har vært ute for, var den blandede dommen fra Øystein Furevik.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. til 28. februar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Siste fra forsiden