Dette nivået ble fjernet fra Crash Bandicoot

Stormy Ascent var «for vanskelig» i 1996 – nå kan du prøve det gratis i N. Sane Trilogy.

Activision

Rett før spillets lansering i 1996 ble ett nivå fjernet fra originalutgaven av Crash Bandicoot. Nivået, kjent under tilnavnet Stormy Ascent, var visstnok grusomt vanskelig ifølge de som hadde fått teste spillet på forhånd, og ble derfor revet ut av spillet i aller siste liten.

Det har alltid vært mulig å teste nivået via uoffisielle kanaler, men nå er det også tilgjengelig på helt lovlig vis.

Nå kan nemlig alle som eier den oppussede Crash Bandicoot-trilogien, N. Sane Trilogy, laste ned nivået på PlayStation 4. Tilleggsinnholdet vil være gratis helt fram til 19. august, hvorpå det vil koste det som tilsvarer 2,99 amerikanske dollar (rundt 25 kroner etter dagens kurs).

Forvent å se mye av dette.
Activision

Vanskelig nostalgi

Nivået er satt til den stormfulle festningen som markerer noen av spillets aller siste og vanskeligste brett. Her venter sinte fugler, kjemiglade forskere og tidsinnstilte plattformer i stor stil.

Vi har såvidt fått testet nivået selv, og kan melde om at det er sistnevnte, plattformene (som uprovosert flyr fram og tilbake og forsvinner rett under føttene dine, for pokker, journ. anm.), som kommer til å by på størst utfordring.

Ikke for det, nyutgaven viste seg å være vanskelig nok i og for seg selv. Dette hindret oss likevel ikke fra å storkose oss med spillet tidligere i sommer:

– Man hopper og spretter som aldri før, og det at noen av nivåene er djevelsk vanskelige, det er rett og slett noe som bare hører med til fordums plattformspill – det er nesten litt forfriskende å bli skikkelig forbanna på det som i utgangspunktet er et spill for både små og store barn. Da føles det desto bedre når man omsider overrumpler hindringene som står i veien, skrev undertegnede den gang.

Flere spill får gratisinnhold i disse dager:
Titanfall 2 får samarbeidsmodus neste uke »

Har du det som skal til?

Siste fra forsiden