Deus Ex er fortsatt en «veldig viktig serie» for Square Enix

Utvikleren avviser ryktene om at serien er lagt på hylla.

Square Enix

I 2013 kunngjorde Eidos Montreal med brask og bram det utvikleren kalte Deus Ex: Universe – en samlebetegnelse på flere kommende spill, bøker og andre medieformer basert på serien. Storsatsingen varte frem til lanseringen av Deus Ex: Mankind Divided i 2016, men etter svake salgstall virket utgiver Square Enix å trappe ned på planene.

Adam Jensen får fortsette i samme stil, lover Square Enix.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Ifølge en rapport fra Eurogamer tidligere i år ble serien lagt i dvale på ubestemt tid, mens Eidos Montreal ble satt til å jobbe med andre prosjekter. Det siste punktet er ingen hemmelighet, men Square avkrefter nå på det sterkeste at serien er lagt død:

– Vi har aldri sagt noe om å avbryte den serien, men av en eller annen grunn er det ryktet som er ute og går, sa Square-sjef Yosuke Matsuda i et intervju med GamesIndustry.biz denne uken.

Må vente på tur

Den eneste grunnen til at et nytt Deus Ex-spill ikke er i utvikling nå er en mangel på ressurser, fortalte Matsuda. Eidos Montreal er blant annet opptatt med å lage superheltspill i samarbeid med Tomb Raider-studioet Crystal Dynamics og Marvel Entertainment. I tillegg skal utvikleren visstnok også holde på med det neste spillet i Tomb Raider-serien.

Med sjongleringen av all prosjektene er det rett og slett ikke nok folk igjen til å drive med Deus Ex, men Matsuda lover at serien vil fortsette:

– Det jeg kan si er at Eidos Montreal alltid har utviklet Deus Ex, og problemet er at vi ikke har ubegrenset med ressurser. [...] Det hadde selvfølgelig vært ideelt om vi kunne jobbe med alt hele tiden, men faktum er det at noen serier må vente på tur.

Square-sjefen forsikret bekymrede fans om at Deus Ex fortsatt er veldig viktig for utgiveren, og at planene for seriens neste spill allerede diskuteres internt.

Vi likte Deus Ex: Mankind Divided, tross noen svakheter.
Les vår anmeldelse av spillet »

Siste fra forsiden