Disco Elysium

Disco Elysium: The Final Cut blir ikke lagt ut for salg i Australia

For støtende, sier myndighetene i landet.

ZA/UM

Nylig ble det klart at den utvidede Final Cut-versjonen av Disco Elysium snart lanseres til PlayStation og PC, men ikke alle er like begeistret over det kritikerroste rollespillet. Ett land har nå gått til det skritt å forhindre salg av spillet, melder Gamesindustry.biz.

I Australia har myndighetene nemlig latt være å klassifisere Disco Elysium: The Final Cut i sin nåværende form, som innebærer at spillet inntil videre ikke kan legges ut på markedet.

Begrunnelsen som ble gitt av klassifiseringsorganet var at spillet skildrer sex, narkotikabruk, kriminalitet, vold og «frastøtende» fenomener på en måte som bryter med «normale standarder for moral og anstendighet».

Alkoholisme sentralt tema

ZA/UM

Dermed representerer spillet et brudd på de nedfelte retningslinjene som klassifiseringsorganet forholder seg til. Selve ordlyden i begrunnelsen finner du på denne siden.

Dette gjelder altså kun Final Cut-versjonen, da originalutgaven av spillet allerede har vært tilgjengelig på Steam en god stund.

Alkoholbruk er et sentralt tema i Disco Elysium, men spillet er strengt tatt ikke alene om å skildre temaet, og ei heller vold og sex er direkte ukjente fenomener i dataspill. Det er dermed uvisst akkurat hva som gjorde at Disco Elysium ifølge de australske myndighetene gikk over streken.

Disco Elysium: The Final Cut skal lanseres til PlayStation 4 og 5, Google Stadia og PC den 30. mars, og det blir gratis å oppgradere om man allerede eier spillet på PC. Spillet skal også være på vei til Xbox og Switch.

Les også: Octopath Traveler blant en haug med nye Xbox Game Pass-titler »

Siste fra forsiden