Disse gleder vi oss til

Vi tar en titt på hvilke spill som hever forventningsnivået for 2010.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

2009 hadde mange høydepunkter, noe vi allerede har gått gjennom i en egen artikkel. Nå er derimot øyeblikket kommet for å legge fortiden bak seg og se fremover.

Tidligere år har spillbransjen peiset på for å få alt ut på markedet før julenissen har fått pakket sekken sin, mens vi denne julen opplevede at en rekke store navn ble utsatt til rett over nyttår. Allerede i løpet av årets første måneder vil vi få mye å glede oss over. Uten å gå mer rundt grøten går vi rett på en fire-siders oversikt over de spillene Spillverket-redaksjonen gleder seg aller mest til i år.

Mass Effect 2 (X360, Windows)

Utgis: 28. januar

Bioware er på alles lepper for tiden, etter at de i 2007 nøt stor suksess med det første Mass Effect, og denne julen begeistret minst like mye med Dragon Age: Origins. I fortsettelsen av deres science fiction-historie får vi vite mer om Commander Shepards skjebne, og hvordan det intergalaktiske samfunnet klarer seg videre etter hendelsene i Mass Effect.

Spillet skal bruke ditt lagrede spill fra forløperen flittig, slik at valgene du tok den gangen gjenspeiles i Mass Effect 2. Denne gangen vil vi også stå overfor en helt ny trussel fra den insektlignende Collector-rasen.

Heavy Rain (PS3)

Utgis: 24. februar

Utvikler Quantic Dreams' forrige spill, Fahrenheit, er å anse som en absolutt kultklassiker i spillverdenen. Denne gangen handler spillet om jakten på The Origami Killer. Som sin forgjenger blir Heavy Rain et spill med fokus på voksen fortelling og en flerdimensjonal historie med mange mulige utviklinger.

Heavy Rain har utvilsomt stor fallhøyde siden opplevelsen vil være veldig avhengig av hendelsene som formidles, men vi har et håp om at Heavy Rain fremover blir et viktig eksempel på hvordan spillmediet kan brukes.

Bioshock 2 (X360, PS3, Windows)

Les også
Anmeldelse: Rygar: The Battle of Argus

Utgis: 9. februar

Ti år har gått siden hendelsene i Bioshock, og undervannsbyen Rapture har fått tilbake en slags orden gjennom sitt nye lederskap. Alt er likevel ikke helt på stell. Vi vil få stifte bekjentskap med en ny skapning kalt Big Sister, og selv styre den første Big Daddy-prototypen som ble skapt, noe som vil gi et ganske annet utvalg av våpen og muligheter enn det første spillet.

Vi krysser fingrene for at gjengen hos 2K har klart å bevare den fantastiske atmosfæren og stemningen i spillet, og åpner for minst like mye frydefull utforsking som i forløperen.

Super Mario Galaxy 2 (Wii)

Utgis: 2010

På Nintendos konsoller er det ikke uventet først og fremst deres egenproduserte spill som topper forventningslisten. Et av dem vil gi oss mer etterlengtet planethopping med den spenstige lille rørleggeren.

Om du ikke allerede har kost deg med forgjengeren Super Mario Galaxy, får du bestille et eksemplar sporenstreks og stille deg i skammekroken mens du venter på at det skal dukke opp. Vi andre er allerede mer enn klare for mer.

Mafia 2 (X360, PS3, Windows)

Utgis: 23. april

Mafia 2 er et av mange store sandkassespill som når markedet i 2010, og er kanskje et av de spillene flest tror vil bli en umiddelbar klassiker. Spillet er oppfølgeren til det fantastiske Mafia: The City of Lost Heaven fra 2002, og utvikles av de samme tsjekkiske utviklerne.

Under Gamescom i Köln i fjor fikk vi overvære en lengre demonstrasjon av spillet, og det la slett ingen demper på forventningene. Vi kan allerede slå fast at 40/50-tallsstemningen er på plass, og at mafiosoene er enda mer hensynsløse enn de var i forløperen – noe som naturligvis formidles på imponerende vis.

Red Dead Redemption (X360, PS3)

Utgis: 30. april

Hva sier du til et Grand Theft Auto i western-stil? Rockstars Red Dead Redemption foregår i 1908, og tilbyr en åpen verden med en oppdragsstruktur tilsvarende det man finner i nettopp GTA.

Riktig nok er det Rockstar San Diego som skal gi oss vill vest-stemning, og ikke GTA-utviklerne, men vi er uansett klare til å kaste oss på hesteryggen og kjenne lukten av kruttrøyk.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Siste fra forsiden