Disse spillene fikk nettopp støtte fra Norsk filminstitutt

Fire kjenninger og tre nye titler står på mottakerlisten denne gangen.

Konseptbilde fra Moons of Madness, som stakk med mesteparten av potten denne gangen.
Rock Pocket Games

Norsk filminstitutt (NFI) deler med jevne mellomrom ut penger til norske spillprosjekter, og i en fersk pressemelding har instituttet nå kunngjort spillene som fikk støtte i mars måned. Denne gangen er det syv spill som er omfattet av den økonomiske bistanden, hvorav noen allerede er kjente titler.

De helt nye spillene som fikk støtte i mars er Helheim Hassle, Mørkredd og KlangM, og på listen over mottakere som allerede er under utvikling finner vi titlene Moons of Madness, Mosaic, Skate City og Earthlock: Det endelige minnet.

Moons of Madness nok en gang vinneren

De tre sistnvente fikk én million kroner hver, mens Moons of Madness stakk av med den største potten på 1,6 millioner kroner. Det samme spillet fikk tildelt 1,5 millioner kroner i mai fjor, som også den gangen utgjorde mesteparten av NFIs spillstøtte. Spillet er et Lovecraft-inspirert førsteperson psykologisk horror-spill som utspiller seg på Mars.

Konseptbilde fra Earthlock: Det endelige minnet, oppfølgeren til Earthlock: Den magiske festivalen.
Snow Castle AS

Når det gjelder Earthlock: Det endelig minnet er dette oppfølgeren til Festival of Magic, som vi anmeldte i fjor høst og ikke var overveldende begeistret for. Det nye spillet beskrives som et et minimalistisk, taktisk rollespill i et åpent, men fortettet interaktivt bymiljø og har posisjonsbasert, turbasert kamp med sanntidselementer.

Skate City, som vi omtalte vi i januar i år, er et mobilspill som tar sikte på å simulere skating på mest mulig realistisk måte og som byr på lettfattelig kontrollsystem og stemningsfull atmosfære. Mosaic ble omtalt av oss i november i fjor og beskrives av utvikler Krillbite som et mystisk 2.5D-eventyrspill med en unik historie, visuell stil og et nytenkende lyddesign.

Surrealisme i ny tittel

Når det gjelder de nye spillene fikk Helheim Hassle og Mørkredd tildelt 300 000 kroner hver. Førstnevnte omtales som et surrealistisk 2D-pusleplattformspill der du kontrollerer en karakter som kan koble fra, kontrollere og kombinere sine individuelle kroppsdeler. Mørkredd er på sin side et utforskningsspill hvor du må samarbeide med andre spiller om å komme deg gjennom en mørk og farefull verden.

Den minste delen av potten, 70 000 kroner, gikk til KlangM. Dette er oppfølgeren til musikkspillet Klang, som vi ga en middels karakter i september i fjor. Spillet tar som forgjengeren sikte på å blande plattform-, utforskning- og kampelementer til musikkspillsjangeren.

Nå er datoen satt for det norske spillet World to the West »

Siste fra forsiden