Ni norske spill får støtte fra Norsk filminstitutt

Det neste fra Shiftlings-gjengen får 1,5 millioner kroner fra NFI.

Moons of Madness
Rock Pocket Games

Med jevne mellomrom gir Norsk filminstitutt utviklingstilskudd til ulike spillprosjekter i Norge. På fredag avslørte de hvilke ni spill som skal få neste runde med pengetilskudd. Over 5,5 millioner norske kroner har blitt fordelt på disse ni spillene, som omfatter alt fra MOBA-er til barnevennlige mobilspill.

Noen gamle kjenninger og litt nytt

Moons of Madness-traileren åpner med et Lovecraft-sitat. Det burde vel love godt? (Video: Rock Pocket Games)

Mesteparten av kaka gikk til Tønsberg-baserte Rock Pocket Games, som i fjor ga oss plattformspillet Shiftlings. De er nå gang med sitt andre prosjekt, skrekkspillet Moons of Madness, som fikk tildelt 1,5 millioner kroner. I Moons of Madness opplever du ingeniøren Shanes siste dager på en rombase på planeten mars.

Håp.
Artplant

Artplant fortsetter å vri og vende på sjangre etter fjorårets Block N Load, som kombinerte Minecraft-aktig blokkbygging med et førstepersonsskytespill. De har fått tildelt én million kroner til utviklingen av Håp, en «kjærlighetserklæring til 80-tallets shoot'em ups». Utvikleren lover både spektakulære effekter og horder av fiender.

Våken.
Black Book AS

I eventyret Våken møter vi 50 år gamle Leif, som lever et stusslig liv i en nordnorsk fiskebygd, men selvsagt er det mer til historien enn bare det. Utviklerne lover «svimlende eventyr» og «beksvarte mareritt», med en noe motvillig helt i hovedrollen. Black Book får 800 000 kroner i tilskudd til de første fasene av spillets utvikling.

Corroded.
Encircle Games

Hamar-baserte Encircle Games får tildelt 300 000 kroner for å fortsette utviklingen av robot-actionspillet Corroded, mens Dirtybit nå har fått hele 800 000 kroner for å utvide sitt Fun Run-univers med Fun Run Arena. Til slutt ser vi at Ravn Studio får 300 000 kroner for å utvikle VR-spillet Birkebeinerne, basert på kinofilmen som kom ut tidligere i år.

Mye for barna

Bendik & Monsteret.
Kool Produktion

I år har tre interaktive prosjekter rettet mot den yngre garde fått utviklingstilskudd. Det største tilskuddet på 600 000 kroner går til den interaktive sangboken Syng. Samme sum går til spillet Bendik & Monsteret, basert på kortfilmen med samme navn. Denne beskrives som «en opplevelses-app» for barn som kombinerer spill, interaktive bøker og film..

Plattformspillet Readlings skal forsøke å vekke en interesse for lesing og fikk tildelt 540 000 kroner av NFI.

Les også
Anmeldelse: Block N Load

Norske spill skal ut i verden

Norsk filminstitutt annonserte i dag hvilke spillutviklere som skal være en del av pilotprosjektet Spill ut i verden, et «eksportprogram som skal svare på bransjens utfordringer med å nå ut internasjonalt».

I året som kommer skal disse åtte norske utviklere få tilskudd fra NFI til langsiktig lansering av spill i utlandet:

  • Megapop AS
  • Turbo Tape Games
  • Rock Pocket Games
  • Red Thread Games
  • Krillbite Studio
  • D-Pad Studios
  • Dirtybit
  • Snow Castle

Vi tok en prat med gjengen i Encircles Games i fjor:
De valgte å gjøre bacheloroppgaven om til et helhetlig spill »

Siste fra forsiden