Doom III: Minstekrav og testresultater

Kan din PC kjøre Doom III? Det er spørsmålet Todd Hollenshead besvarer nå. I tillegg har det blitt publisert offisielle "benchmarking"-resultater fra den ferdige versjonen av spillet.

Vi har tidligere fortalt om de anbefalte systemkravene til spillet, men nå har id Software lettet på sløret i forhold til de offisielle minstekravene. id-sjefen Todd Hollenshead forteller til avisen The Houston Chronicle at minstekravene til Doom III vil være som følger:

En Pentium 4 1.5 GHz eller en AMD Athlon 1500 XP prosessor, et nVidia GeForce 3 eller ATI Radeon 8500 grafikkort, 384 MB RAM og 2 GB HD-plass. Det er med andre ord ikke allverdens, og hvis du er en halvveis seriøs gamer burde maskinen din kunne takle disse kravene. Hvor godt spillet kjører på et slikt system gjenstår imidlertid å se.

I tillegg til dette har nettstedet HardOCP publisert testdata fra en "benchmarking"-test holdt hos id Software, hvor ATI og nVidia sine kort ble målt opp mot hverandre. Både ATI og nVidia var til stede under testen, men ingen av dem hadde tilgang til demoen som ble brukt på forhånd (slik at "juksing" er usannsynlig). Alle kortene brukte de seneste driverfilene.

For å se de fullstendige resultatene kan du følge lenken under det store reklamebanneret. Kort fortalt klarte både ATI og nVidia sine kort å kjøre spillet veldig godt, men nVidia sine kort hadde bedre ytelse på de fleste av testene. John Carmack påpeker at slike "benchmark"-resultater (altså en måling av antall bilder per sekund et kort klarer å levere under ulike omstendigheter) ikke bør være noen grunn til å velge en type grafikkort fremfor en annen.

John Carmack hadde også en annen liten (men, for noen, svært essensiell) detalj å fortelle: Da Doom III gjør ting litt annerledes enn dagens spill, vil systemer som er overklokket etter alt å dømme slite mer med Doom III enn andre spill. Han påpeker at alle kan gjøre akkurat det de vil med systemet sitt, men at de ikke må klage til id Software om noe går galt. Dermed kan det kanskje være lurt å huske på dette første gang du prøver Doom III på et overklokket system.

Siste fra forsiden