TrackMania til Wii

DS-utvikler bak rattet

Se opp, Mario Kart. Nå kommer TrackMania til Wii.

TrackMania-spillene har lenge hektet PC-eiere med sitt raske og tekniske arkaderacinggameplay og de mange mulighetene til å lage egne baner og distribuere disse til andre spillere.

I fjor høst tok spillet turen til DS, og selv om DS-versjonen nok kunne vært litt bedre var den både underholdende og vanedannende. Nå jobber Firebrand Games, som stod for denne DS-versjonen, med TrackMania for Wii.

Dette ble røpet på ICAN-messen i Frankrike, hvor det også ble fortalt at Wii-versjonen kommer med baneredigeringsverktøy, mulighet for onlinebasert flerspiller, samt delt skjerm-modus for opp til fire spillere. Spillet skal tilsynelatende støtte alle kontrollsystemene fra Mario Kart, unntatt det som bruker GameCube-kontrolleren.

Wii-versjonen kommer med alle miljøene fra TrackMania United på PC, unntatt havnemiljøet (Bay). Lanseringen skal visstnok være satt til tidlig 2010, og du kan ta en titt på spillet i en franskspråklig video.

Om du håper på en versjon til Xbox 360 og PS3 må Nadeo dessverre skuffe deg. De har ikke tid til å jobbe med konsollspill, og fokuserer i stedet 100% på fremtidsrettet PC-utvikling. Den eneste grunnen til at Wii-versjonen er mulig, er at den ikke utvikles av Nadeo selv.

Det har ikke kommet noen offisielle kunngjøringer av Wii-versjonen på dette tidspunktet.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden