– Du har vært en slem gutt og får ikke spille mer

Rust-utviklerne slår hardt ned på juksemakere.

Rust-skaperne tupper juksere.
Facepunch Studios

I helgen ble 4621 spillere kastet hodestups ut av Rust etter at utvikler Facepunch Studios implementerte et nytt antijuksesystem kalt CheatPunch. Dette forteller Rust-skaper Gary Newman på spillets hjemmesider.

Rust får mindre juksing.

Rust har vært et relativt ubesudlet fristed for juksere hittil, men når Facepunch nå velger å slå ned på de som ikke holder seg innenfor spillrammene gjør de det for alvor. Om du først blir kastet ut av serverne får du aldri komme inn igjen, og utvikleren håper å få stablet en offentlig side på beina som forteller nøyaktig hvorfor spillere blir bannlyst.

– Dersom du blir tuppet fra de offisielle serverne med en beskjed om at du har blitt bannlyst, så har vi fersket deg. Du er en slem gutt. Du vet godt hva du har gjort, skriver Newman, og demonstrerer da at han har klokkertro på systemet.

Har hørt unnskyldningene før

Studioet har likevel ingen illusjoner om at dette kommer til å sette en endelig stopper for all juksingen, og regner med at sperren blir brutt av ildsjeler som absolutt må jukse. De sverger likevel å kjempe innbitt mot juksemakerne. Og de forventer å få en del surmaga unnskyldninger.

Nå bør Rust-spillerne skjerpe seg.

– Vi vet at det var din ni år gamle fetter. Vi vet at maskinen din ble kapret. Vi vet at CIA banner deg fra alle dine spill på Steam for at du skal kunne bli med på alien-jakt, spøker Newman.

Rust utvikles av den samme gjengen som sto bak den noe uortodokse Steam-suksessen Garry's Mod. Spillet handler om å overleve i en større åpen verden befolket av en drøss med farer – selvfølgelig ingen mer farlig enn de andre spillerne. Det oppfordres til å bande seg sammen og bygge sine egne forsvarskanser for å sikre seg ly fra motspillere.

Spillet har gjort stor suksess salgsmessig, selv om det ikke er ferdig enda. Til nå har spillet solgt over en million eksemplar via Steams Early Access-program, der utviklere kan selge uferdige spill. En endelig ferdistillingsdato for Rust finnes ennå ikke, men spillet oppdateres til stadighet.

Endringer er hverdagslig i overlevelsesspillet.
Nylig kastet utviklerne zombiene ut av Rust »

Siste fra forsiden