Du kunne laste ned Oddworld: Abe’s Oddysee helt gratis på torsdag

Abes første eventyr var gratis på Steam, men bare for en kort stund.

Det første spillet i Oddworld-serien – Oddworld: Abe’s Oddysee – er for øyeblikket helt gratis på Steam. Vil du sikre deg spillet trenger du bare å besøke dets Steam-side og trykke på «Installer spill» før klokken 19:00 torsdag kveld, når spillet igjen vil koste penger.

Tilbudet er en del av utvikler Oddworld Inhabitants’ store Steam-salg der du for eksempel kan skaffe deg The Oddbox, som inneholder alle de originale Oddworld-spillene, for kr 21,50. I tillegg er Abe’s oppussede eventyr – Oddworld: Abe’s Oddysee - New ‘n’ Tasty – tilgjengelig for 70 kroner, halvparten av hva spillet koster til vanlig.

Abe’s første eventyr

Livet var ikke lett for stakkars Abe.

Det er nå 18 år siden vi fikk vårt første møte med den sjenerte figuren Abe i Oddworld: Abe’s Oddysee. I sitt første plattformeventyr oppdager Abe at kjøttfabrikken der han jobber planlegger å ta livet av alle arbeiderne og gjøre dem om til mat, og han bestemmer seg for å flykte med så mange av vennene sine som han klarer å få med seg.

Ferden går gjennom den grusomme fabrikken der spillere må styre Abe trygt forbi dødelig maskineri og skyteglade sikkerhetsvakter. Farene lurer overalt og Abe møter hele tiden på medarbeidere som må reddes ved å bruke en blanding av kløkt, raske reaksjoner og en god dose tålmodighet.

Blåste nytt liv i serien

Abe's første eventyr ble pusset opp i fjor.

I fjor blåste utvikler Just Add Water nytt liv i serien da de lanserte nyversjonen av det første Oddworld-spillet. Vår anmelder mente Oddworld: Abe’s Oddyssee - New ‘n’ Tasty beholdt de karakteristiske kjennetegnene fra forgjengeren, samtidig som det føltes som en klar forbedring:

– Resultatet er et spill som føles moderne i både form og stil, men som likevel har en fot godt plantet i fortiden, skrev Jens Erik Vaaler i fjor.

Oppussingen av Abes gamle eventyr fortsetter.
Det holdt ikke med ett renoveringsprosjekt for Oddworld-skaperen »

Siste fra forsiden